Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Από την επικαιρότητα


Η Ισπανική Repsol εξαγοράζει το 60% των ερευνητικών περιοχών σε Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία

Την εξαγορά του 60% των παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές Ιωαννίνων και Αιτωλοακαρνανίας από την Ισπανική Repsol ανακοίνωσε η Energean, που είχε αναλάβει τις έρευνες στις δύο περιοχές μετά από διαγωνισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η Repsol αναλαμβάνει και το ρόλο του Διαχειριστή (Operator) στις δύο περιοχές και, όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζει να προχωρήσει στη διενέργεια γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στο οικόπεδο των Ιωαννίνων στην περίοδο 2017/2018 καθώς και στη διενέργεια αεροβαρυτικής και γεωφυσικής σεισμικής έρευνας στην Αιτωλοακαρνανία στη διάρκεια του 2018/2019.

Η Energean κάνει λόγο για νέα σελίδα που ανοίγει στην προσπάθεια αξιοποίησης του εγχώριου δυναμικού υδρογονανθράκων, καθώς η Repsol είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πετρελαϊκές εταιρίες, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και απασχολεί πάνω από 24.000 εργαζόμενους.

Στον τομέα της εξόρυξης η Repsol παράγει περίπου 700.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, ενώ τα διυλιστήριά της μπορούν να διαχειριστούν έως και 998.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Επιπλέον δραστηριοποιείται στο σύνολο της αλυσίδας πετρελαίου και φυσικού αερίου (έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, διύλιση, μεταφορές, χημικά, σταθμοί εξυπηρέτησης και ανάπτυξη νέων ενεργειακών λύσεων).

Σε δηλώσεις του ο Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “η τεχνογνωσία της Repsol και η γνώση της γεωλογίας της περιοχής από την Energean αναμφίβολα ενισχύουν τις πιθανότητες νέων ανακαλύψεων στη Δυτική Ελλάδα και δρομολογούν την εξέλιξη της περιοχής σε ένα νέο σημαντικό σημείο αναφοράς για τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η έλευση της Repsol στην Ελλάδα διευρύνει το σημαντικό ιστορικό της Energean στην σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών προστιθέμενης αξίας και στη συνεργασία με υψηλής ποιότητας και διεθνούς βεληνεκούς εταίρους που δραστηριοποιούνται στον χώρο”.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης και στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του οικοπέδου της Αιτωλοακαρνανίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και την Energean Oil & Gas.

 


Ο πρώτος σταθμός διοδίων σε λειτουργία στο τμήμα Κεφαλόβρυσο έως Αμφιλοχία

Oι χρήστες του ολοκληρωμένου τμήματος Κεφαλόβρυσο (παράκαμψη Αγρινίου) έως τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, περί τα 60 χλμ., του οδικού άξονα Αντίρριο - Ιωάννινα, που παραδόθηκε σε κοινή χρήση, θα καταβάλλουν τσουχτερό αντίτιμο διοδίων.

Ο πρώτος μετωπικός σταθμός που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αγγελόκαστρο θα εισπράττει για τα Ι.Χ. 3,50 ευρώ, για τις μοτοσυκλέτες 2,45 ευρώ, για τα φορτηγά και τα λεωφορεία 8,75 ευρώ και για τα φορτηγά τεσσάρων και άνω αξόνων 12,25 ευρώ.

Ταυτόχρονα θα λειτουργούν και τα πλευρικά διόδια στον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά, ο οποίος διαθέτει τέσσερις κλάδους. Ο εν λόγω κόμβος παραδόθηκε τώρα στην κυκλοφορία, ενώ τα 60 χλμ. όπου περιλαμβάνεται και η παράκαμψη Αγρινίου, η οποία είχε κατασκευαστεί στο παρελθόν ως δημόσιο έργο, βρίσκονται σε κυκλοφορία από τα τέλη Δεκεμβρίου. Το αντίτιμο του διοδίου στον πλευρικό σταθμό για τα Ι.Χ. διαμορφώνεται στα 1,60 ευρώ.
Οι Αθηναίοι, οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Χίου, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης δηλώνουν κατά μέσο όρο τα υψηλότερα εισοδήματα σε όλη την επικράτεια, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι φορολογούμενοι που κατοικούν στη Ροδόπη, την Ευρυτανία, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Ζάκυνθο.

Στους 10 πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων των φορολογουμένων που κατοικούν σε αυτούς, είναι ο νομός Ροδόπης αφού οι  φορολογούμενοι που κατοικούν στον εν λόγω νομό δήλωσαν το προηγούμενο έτος μέσο ετήσιο εισόδημα μόλις 8.540 ευρώ, κάτω δηλαδή από το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ που ισχύει σήμερα για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που δεν έχουν παιδιά  ευρώ. Το 2012 τα νοικοκυριά στη Ροδόπη είχαν εμφανίσει εισόδημα 11.708 ευρώ.

Τη λίστα με τους φτωχούς νομούς περιλαμβάνονται οι φορολογούμενοι της Ευρυτανίας με μέσο δηλωθέν εισόδημα 8.591 ευρώ, της Ηλείας με 8.593 ευρώ και της Αιτωλοακαρνανίας με μέσο εισόδημα 8.620 ευρώ. Πληθυσμιακά ο νομός με τους λιγότερους φορολογουμένους παραμένει αυτός της Ευρυτανίας, καθώς φορολογική δήλωση υποβάλλουν μόλις 9.108 νοικοκυριά. (πηγή: imerisia.gr)

 Προσλήφτηκαν 6 γιατροί στο Νοσοκομείο Αγρινίου και αναμένεται πρόσληψη και άλλων

Οι νοσηλευτικές μονάδες Αγρινίου και Μεσολογγίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή Δημήτρη Μιχάλη, περνούν σταδιακά από το τέλμα στην έξοδο και την οργανωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι στο νοσοκομείο Αγρινίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία και προσλήφθηκαν ήδη 6 γιατροί, ενώ στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις και βρίσκονται προς δημοσίευση του διορισμού 5 γιατροί ΕΣΥ

Η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους πολίτες πως το Ν. Αιτωλ/νίας περνάει σιγά –σιγά από το τέλμα στην έξοδο και την οργανωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο εγκρίθηκαν και δρομολογήθηκαν για να καλυφθούν θέσεις κομβικής σημασίας για το νοσοκομείο.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες για την θετική πορεία αυτού του εγχειρήματος, και ειδικότερα:

Α. Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου:

Γιατροί ΕΣΥ:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ήδη προσλήφθηκαν 6 γιατροί ΕΣΥ

·         -1 Παθολογίας

·         -1 Παιδιατρικής

·         -1 Αναισθησιολογίας

·         -1 Νεφρολογίας (Δ/ντης)

·         -2 Ψυχίατροι

Ακόμη προσήλθε στο νοσοκομείο μας 1 γιατρός από μετάθεση (Ουρολόγος) 

2 θέσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο της διαδικασίας κρίσης και θα έχουν προσέλθει οι γιατροί σε 1 με ενάμιση μήνα (1 Δ/ντης Καρδιολογίας και 1 Επιμελητής Καρδιολογίας)

Προκηρύχθηκε ακόμη εφέτος 1 θέση επιμ. Παθολογίας

Υπάρχουν ακόμη 4 αιτήματα για το εφέτος που αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουν.

Γιατροί Επικουρικοί:

·         -Υπηρετούν 11 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων

·         -Αποσπάστηκαν από το ΠΕΔΥ 2 επικουρικοί

·         -Αναμένονται μέσα στο έτος να προστεθούν 10 με 12 ακόμη επικουρικοί.

Τα αιτήματα έχουν προωθηθεί αλλά δυστυχώς υπάρχει πτωχή εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Το νοσοκομείο, προκειμένου να κινήσει το ενδιαφέρον γιατρών για προτίμηση της νοσηλευτικής μας μονάδας, παρέχει δωρεάν στέγη σε ιδιόκτητα διαμερίσματά του για επικουρικό γιατρό στις ειδικότητες καρδιολογίας, νεφρολογίας και ογκολογίας.

  Β. Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου:

Γιατροί ΕΣΥ:

Έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις και βρίσκονται προς δημοσίευση του διορισμού 5 γιατροί ΕΣΥ

·         -2 Παθολογίας

·         -1 Καρδιολογίας

·         -1 Νεφρολογίας

·         -1 Αναισθησιολογίας

Προκηρύχθηκε ακόμη εφέτος 1 θέση επιμ. Καρδιολογίας

Υπάρχουν ακόμη 3 αιτήματα για το εφέτος που αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουν.

Γιατροί Επικουρικοί:

-Υπηρετούν 7 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων

-Αναμένονται μέσα στο έτοςνα προστεθούν 5 ακόμη επικουρικοί.

Κατόπιν αυτών οι Νοσηλευτικές μας μονάδες βγαίνουν από το τέλμα  που οδηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και περνούν σε σταθεροποίηση με δυναμική σημαντικής ανάπτυξης των απαραίτητων δράσεων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού ευθύνης τους. 

Άλλες συνδέσεις

Διευθύνσεις

Γιάννης Π. Βλασόπουλος Δημοτσέλιου 15
30100 Αγρίνιο

Αξιολογήσεις

Αν υπάρχει κάποια συνταγματική αρχή που επιβάλλει μεγαλύτερη προσήλωση από τις άλλες, αυτή είναι η αρχή της ελευθερίας της σκέψης - και συνακόλουθα της έκφρασής της. Όχι της ελευθερίας της σκέψης γι' αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, αλλά της ελευθερίας για τη σκέψη την οποία μισούμε.

Ημερολόγιο


Η Νέα Εποχή © 2006| All Rights Reserved

Design by RTBWizards.com