Ειδήσεις

 

Σημαντικό αθλητικό γεγονός: «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

 

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν για 1η χρονιά, την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00, το ξεχωριστό αθλητικό γεγονός « 1st Agrinio Night Run & kids Santa Run».Συμμετέχουν επίσης η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου,ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980. Για το γεγονός αυτό παραχωρήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Αγρινίου συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αθλητές και μη, κάθε ηλικίας με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αγώνες,  πέντε χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου. Μόνο για την εγγραφή στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων θα δίνουν οι συμμετέχοντες ένα ποσό της τάξης των πέντε ευρώ που θα πάει εξολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ και τα γενναία παιδιά της.

Η αφετηρία θα είναι στην πλατεία Δημοκρατίας ενώ ο αγώνας θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ  θα ενώσει σημεία που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης προσπαθώντας έτσι να τα αναδείξει. Πιο αναλυτικά, σημεία ενδιαφέροντος, ναοί, οδοί, ιστορικά κτίρια, πλατείες που αποτελούν ταυτότητα για την πόλη του Αγρινίου όπως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Γήπεδο Παναιτωλικού, η Πλατεία Χατζοπούλου, ο Ναός Ιεράς Μητροπόλεως, οι Καπναποθήκες Παπαστράτου, η Πλατεία Δημάδη, η Δημοτική Λαχαναγορά, ο Ναός Αγίου Χριστοφόρου (Προστάτη της πόλης του Αγρινίου) και η Πλατεία Δημοκρατίας, θα ενωθούν και θα ζωντανέψουν ταυτόχρονα το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και το 1st Agrinio Santa Run, μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς τα παιδια και όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν την κόκκινη φορεσιά του Άη Βασίλη. Στην αφετηρία του αγώνα εξάλλου θα λάβουν χώρα και  δρώμενα .Στη διαδρομή του ενός χλμ, καταστηματάρχες της πόλης θα συμμετέχουν με την προσφορά εορταστικών κερασμάτων στους συμμετέχοντες και μη, αναδεικνύοντας έτσι την μοναδική φιλοξενία που χαρακτηρίζει την πόλη μας.

 

***********