Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Από την επικαιρότητα

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στο Αγρίνιο

 

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

11:00 - 13:00 Παιδικό Δρώμενo  - Πρωτοχρονιάτικα παιχνιδομαγέματα από το Καλλιτεχνοχώρι Μαγική Αυλή  - Παγοδρόμιο

17:00  Προβολή ταινίας: ALADDIN,  Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ, Είσοδος Ελεύθερη       

20:00 Το θεατρικό εργαστήρι για εφήβους, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου, θα παρουσιάσει την devised παράσταση με θέμα τα Χριστούγεννα "Christ-μας", με εμψυχώτρια την Μαρίνα Καραφά. Παλαιά Δημοτική Αγορά

 

21: 00 Φεστιβάλ Μονολόγων

·         Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»

«Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη.

Ερμηνεία: Βαγγέλης Βαλμάς, Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση, Διασκευή: Δήμητρα Στούκα

«....Πολιτική θα πει συμφέρον...Πολιτική θα πει να ταξιδεύεις πάντα κατά κει που φυσάει ο αέρας...Και γιατί να μην γίνω κι εγώ του συμφέροντος; Σάματις δεν ειμ' εγώ Ρωμηός; »....

Φράσεις και λόγια από το θεατρικό έργο του Ηλία Καπετανάκη «Ο Γενικός Γραμματεύς», γραμμένο στα τέλη του 19ου αιώνα αλλά πάντα τόσο επίκαιρο. Ένα έργο που σκιαγραφεί την πολιτική πραγματικότητα που πάντα ....«κατατρώγει τα σωθικά της δόλιας Πατρίδας». 

·         Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ¨Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ¨.

¨Ποιο το κρίμα μας;¨, εμπνευσμένο από το βιβλίο ¨Κοινός Λόγος¨ της Έλλης Παπαδημητρίου , Συγγραφέας: Γιούλη Γεωργιάδου

Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση, Ερμηνεία: Χάρης Σανδαλίδης

Ο Μονόλογος ενός πόντιου, ενός λαού που δεν ήξερε ποιο το κρίμα του, ούτε ποια μέρα θα του ξημέρωνε. Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, 19/5/1919.

·         Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα ΘεατρόPolice

¨Παράλογη Λογική¨

Συγγραφέας: Παρασκευή Ρόδου, Σκηνοθεσία: Γιούλη Μαρούση, Ερμηνεία: Βάνα Ρόκκα

Πόσα παράλογα παιχνίδια μπορεί να δημιουργήσει το μυαλό ενός ανθρώπου και σε τι κατάσταση μπορεί να φτάσει.

·         Λαογραφικός – Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου ¨Συντροφιά με την Παράδοση¨.

¨Η πιο καλή Γκαρσόνα¨, του Σταύρου Κοσμά Σταυρίδη Σκηνοθεσία: Τασούλα Γεωργιάδου, Ερμηνεία: Σοφία Γκουρνέλου

Μία όμορφη γκαρσόνα η οποία εργάζεται σε κεντρική καφετέρια του Αγρινίου, λόγω της ομορφιάς της έχει αρκετές προτάσεις γάμου. Ανάμεσά τους είναι και μερικοί αξιόλογοι άνδρες της καλής κοινωνίας με ανώτατες σπουδές. Αυτή τους απορρίπτει επειδή της θέτουν τον όρο να σταματήσει την δουλειά που κάνει. Τελικά την ερωτεύεται ο αρραβωνιαστικός της ξαδέλφης της ο οποίος είναι στον δικαστικό κλάδο και δεν τον ενοχλεί το επάγγελμά της. Τον ερωτεύεται κι αυτή αλλά αντιμετωπίζει ηθικό δίλημμα. Το εκθέτει στο κοινό. Η σχέση με την ξαδέλφη της υπέκρυπτε αντιζηλία εκ μέρους της δεύτερης. Η γκαρσόνα μένει αναποφάσιστη και αναρωτείται τι είναι κοινωνικά και ηθικά το σωστό. – Να τον δεχτεί ή να τον απορρίψει; ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου – Είσοδος Ελεύθερη

 

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

 

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη την πόλη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

11:00  Ελάτε να γιορτάσουμε στον πρωτοχρονιάτικο κόσμο του ΚΔΑΠ ΕΞ - ΑΣΚΗΣΙΣ (παιχνίδια, κατασκευές , face painting και εκπλήξεις ), (Υπεύθυνη κ. Κοντοσώρου Παναγιώτα), Παλαιά Δημοτική Αγορά

17:00  Προβολή ταινίας: THE ABDOMINABLE

Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ, Είσοδος Ελεύθερη     

 

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2020

Εορτασμός της 1ης του Νέου Έτους. Τέλεση Δοξολογίας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δημαρχείο Αγρινίου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

17:00  Προβολή ταινίας :  TOY STORY 4 ,. Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ, Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020

21:00 Φεστιβάλ Μονολόγων

Τελετή λήξης ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

 

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

19:00 - 21:00 Μουσικό event : DJ LADY MAGIC Μαγική Αυλή  - Παγοδρόμιο

 

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

18:00 Ελάτε να παιχνιδίσετε με πηλό. Κατασκευές και παιχνίδια από το ART AT HEART Παλαιά Δημοτική Αγορά

 

Το τρένο μεταφέρει και διασκεδάζει δωρεάν μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της πόλης. Η Χριστουγεννιάτικη πόλη, το ¨Παραμύθι από Ζάχαρη¨ θα στηθεί φέτος στο Πάρκινγκ και στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων ενδέχεται κάποιες από τις εκδηλώσεις να μεταφερθούν στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (Λαχαναγορά) και στον Αύλειο χώρο Καπναποθηκών Παπαστράτου.

 

 

*****

Εκοιμήθη την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος σε ηλικία 90 ετών. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αχελώου κυρού Ευθυμίου εψάλη το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ταφή του Μητροπολίτη Αχελώου πραγματοποιήθηκε στην γενέτειρά του, το Αγρίνιο,  στον Παλαιό Άγιο Χριστόφορο δίπλα στο μακαριστό Μητροπολίτη Ευρίπου κυρό Βασίλειο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αχελώου κυρός Ευθύμιος Στύλιος (κατά κόσμον Ευθύμιος Κ. Στύλιος, γεννήθηκε το 1929, Αγρίνιο) ήταν Έλληνας αρχιερέας και συγγραφέας. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1952 και αποτελεί διδάκτωρ της από το 1980. Ήταν ο γραμματέας του Συνδέσμου Παγκόσμιας Ενώσεως Ορθόδοξης Νεολαίας από το 1955 έως το 1964. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1962 και πρεσβύτερος το 1963. Στις 22 Δεκεμβρίου 1968 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Αχελώου. Για σχεδόν 50 χρόνια, συνεργαζόταν με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως βοηθός. Το 2000 προάχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχελώου

******

Επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του: «1st Agrinio Night Run & kids Santa Run»

 

     

      Oι δρόμοι του Αγρινίου… κοκκίνισαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής καθώς περίπου 2000 μικροί και μεγάλοι «Αγιοι Βασίληδες» έστεψαν με επιτυχία το πρώτο Night Run & Kids Santa Run!  Το εγχείρημα έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενθουσιάζοντας τους διοργανωτές, αλλά και τους δημότες που έλαβαν μέρος σε αυτό και όχι μόνο. Περίπου 2000 παιδιά και μεγάλοι πήραν μέρος στους αγώνες του ενός και των πέντε χιλιομέτρων, ντυμένοι με την στολή του Αγίου Βασίλη δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη. Σκοπός του αγώνα ήταν φιλανθρωπικός καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο δύσκολο και ταυτόχρονα σημαντικό έργο της.

     Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 18:00. Συμμετείχαν έχουν επίσης η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Ερασιτέχνης Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ Ιωνικός 1980.

Η διοργάνωση περιλάμβανε δύο αγώνες,  πέντε χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου. Μόνο για την εγγραφή στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων θα δίνουν οι συμμετέχοντες ένα ποσό της τάξης των πέντε ευρώ που θα πάει εξολοκλήρου στην ΕΛΕΠΑΠ και τα γενναία παιδιά της.

Η αφετηρία ήταν στην πλατεία Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα διεξ΄ξχθη και το 1st Agrinio Santa Run, μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου, που απευθύνοταν σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα καθώς τα παιδια και όλοι οι συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί την κόκκινη φορεσιά του Άη Βασίλη.