Ειδήσεις

 

 

Εγκαθίστανται από το Δήμο Αγρινίου εννέα σταθμοί με ηλεκτρικά ποδήλατα για χρήση των δημοτών

 

   Στην τοποθέτηση oγδόντα ενός ηλεκτρικών ποδηλάτων σε ειδικούς σταθμούς  μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

    Ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση σύμφωνα με την 9 σταθμών  ηλεκτρικών ποδηλάτων  εκ των οποίων οι 2 σταθμοί θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

     Πρόκειται για το 4ο έργο του προγράμματος  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

      Συγκεκριμένα  οι θέσεις σταθμών είναι : 1) Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία. 2) Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια). 3) Άγιος Κωνσταντίνος. 4) Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου. 5) Οδός Γούναρη. 6) Πλατεία Άρη Βελουχιώτη. 7) Στον Πεζόδρομο μεταξύ των οδών  Γρίβα και Παναγοπούλου. 8) Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη. 9) Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου επί της οδού Σεφέρη.

      Η εγκατάσταση θα γίνει από την εταιρεία Brain Box και για τη λειτουργία των σταθμών  θα τοποθετηθεί  ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό  σύστημα  που θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να  παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα  εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

      Παράλληλα προβλέπεται  η χρήση ποδηλάτων που μπορούν να εξυπηρετούν πολίτες με κινητικές δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς.

******