Ειδήσεις

 

Μέτρα κατά του κορωνοϊού στο Αγρίνιο

Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα μείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, το Κολυμβητήριο, η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και το κλειστό γυμναστήριο  στο ΔΑΚ καθώς επίσης καιτο κλειστό γυμναστήριο του σταδίου στην Αερογέφυρα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να υποβοηθήσει να τηρηθούν από τον πληθυσμό τα μέτρα που έχουν συστήσει οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας. Από την περασμένη Τετάρτη που εφαρμόστηκε η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, παρατηρήθηκε και στο Αγρίνιο το φαινόμενο να γεμίζουν οι παιδικές χαρές, είτε γιατί κάποιοι γονείς δεν πήραν στα σοβαρά την κατάσταση, αγνοώντας τις εκκλήσεις για περιορισμό των παιδιών στο σπίτι, είτε γιατί η ξαφνική ανατροπή της οικογενειακής καθημερινότητας των εργαζόμενων γονιών είχε αυτό το αποτέλεσμα

Έκτακτος «μηχανισμός» από την ΚΟΙΠΑ για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

Από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου ενεργοποιείται ο μηχανισμός της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.) του Δήμου Αγρινίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως ανακοινώθηκε από τις 7.00 π.μ έως  τις 10.00 μ.μ. θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (τα τηλ. επικοινωνίας είναι : 26410 -39793, 39794)όπου θα υποδέχεται αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου εξήγησε ότι το κέντρο θα λειτουργεί  όλη την διάρκεια της εβδομάδας καθώς και τα Σαββατοκύριακα. «Μένουμε σπίτι, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μετάδοση του κορονοϊού. Περιορίζουμε όλοι  τις μετακινήσεις μας μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Αναλάβαμε πρωτοβουλία, και με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων στις δομές Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου,  γινόμαστε  μια αλυσίδα  αγάπης για όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης και για όσο διάστημα χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

******

Ευάριθμα καταστήματα Αγρινίου  λειτούργησαν παρά τα μέτρα που λήφθηκαν για τον κορωνοϊό

Από τις πρωινές ώρες της 14-3-20 οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν ελέγχους   στην πόλη του Αγρινίου και σε χωριά της περιοχής για τη διαπίστωση της παραβίασης ή μη των έκτακτων μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.  Προχώρησαν μάλιστα σε 10 συλλήψεις , έξι γυναικών και τεσσάρων ανδρών, υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση της απόφασης για προσωρινή λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ,  της Αμέσου Δράσεως και του Α. Τ. Αγρινίου. 

Η δικογραφία σε βάρος τους σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου για «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» και εν συνεχεία οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

******