Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

Ειδήσεις

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2021

Λεύκωμα με θέμα τον Κωσταντίνο Χατζόπουλο εξέδωσε ο Δήμος Αγρινίου

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του έτους 2020 ως «Έτους Κ. Χαζόπουλου»  από τη  συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του Αγρινιώτη ποιητή, πεζογράφου και θεωρητικού  εκδόθηκε το λεύκωμα «Κωσταντίνος Χατζόπουλος – Ένας κοσμοπολίτης συγγραφέας».

Παράλληλα,  σε  συνεργασία με τα ΈΛΤΑ, υλοποιήθηκε η  έκδοση ειδικού Συλλεκτικού Λευκώματος το οποίο  αποτελείται από τρία διαφορετικά προσωπικά γραμματόσημα που απεικονίζουν τον ποιητή και από ένα ειδικό εικονογραφημένο φάκελο, στον οποίο είναι επικολλημένα δύο ειδικά προσωπικά γραμματόσημα με το έμβλημα του Δήμου Αγρινίου και το λογότυπο ΕΤΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 2020. Στο φάκελο είναι αποτυπωμένη με τη μέθοδο της χρυσοτυπίας, ειδική αναμνηστική σφραγίδα.

Εξ άλλου, η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» η οποία θα μας ταξιδεύσει στους σταθμούς της προσωπικής και συγγραφικής του πορείας.

Το λεύκωμα  «Κωσταντίνος Χατζόπουλος – Ένας κοσμοπολίτης συγγραφέας»  εκδόθηκε από τον Δήμο Αγρινίου υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η γενική επιμέλεια του λευκώματος ανήκει στην κ. Σίσσυ  Παπαθανασίου-Ιστορικό  Πολιτισμού, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμμάτων Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Σύνθεση τόμου – Έρευνα – Επιλογή Κειμένων στον κ. Ηλία Καφάογλου και ο Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός έκδοσης – Φωτογραφίσεις – Επεξεργασία Φωτογραφικού Υλικού στην κ. Μαρία Στέφωση.


Άλλες ειδήσεις: