Ειδήσεις

 

Νέοι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων στο Αγρίνιο

Νέο (προσωρινό) ωράριο λειτουργίας ισχύει στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου από τις 3 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΑ), που προβλέπει άνοιγμα της αγοράς στις 8:30, κλείσιμο στις 2 και λειτουργία των επιχειρήσεων ξανά από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα, με εξαίρεση τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και του Σαββάτου. Τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά τις Κυριακές, σύμφωνα με τον Σύλλογο.

Αναλυτικά το προσωρινό ωράριο λειτουργίας από τις 3 Ιανουαρίου:

Δευτέρα              8:30 – 2:00          ΚΛΕΙΣΤΑ

Τρίτη     8:30 – 2:00          5:00 – 9:00

Τετάρτη               8:30 – 2:00          ΚΛΕΙΣΤΑ

Πέμπτη 8:30 – 2:00          5:00 – 9:00

Παρασκευή        8:30 – 2:00          5:00 – 9:00

Σάββατο              8:30 – 2:00

Κυριακή               ΚΛΕΙΣΤΑ

Μέτρα έως 17/1/22

Ο ΕΣΑ ενημερώνει, επίσης, πως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν έως και την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Τα κυριότερα μέτρα που περιέχει η Υπουργική Απόφαση είναι τα εξής:

Η τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα παραμένει στο 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ η αναλογία αυτή είναι 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν αρνητικό self-test. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες πρέπει να προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας του πελάτη.

Υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapid τεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες, δηλαδή πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ τους 48 ώρες. Τα ως άνω τεστ γίνονται με έξοδα των εργαζομένων και είναι αυτοτελή, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται και πληρώνονται από τον εργοδότη. Συστήνουμε και πάλι τα ίδια τεστ να πραγματοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες καθώς και οι εργοδότες που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.