Ειδήσεις

 

Έκταση του παλαιού αεροδρομίου προτείνεται για τις υποδομές Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο 

 

Μια έκταση 10 στρεμμάτων ευρώ κοντά στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου καθώς επίσης και την εκ Μινέου παραχώρηση της έκτασης των 178 στρεμμάτων διεκδικούν το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο Δήμος Αγρινίου για την ανάπτυξη των υποδομών του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Αυτό ουσιαστικά είναι το περιεχόμενο της πρόσφατης συζήτησης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρα (φωτογραφία) με το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ενόψει της πρότασης του Πανεπιστημίου να ενταχθούν στην εθνική στρατηγική των ΣΔΙΤ υποδομές για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο.

Ερωτηθείς σχετικά από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Σταρακά, ο Γ. Παπαναστασίου προέβη σε αυτή την ενημέρωση λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο στοχεύει στη δημιουργία μιας φοιτητικής εστίας 200 δωματίων καθώς τη δημιουργία φοιτητικής λέσχης, αμφιθέατρου 400 θέσεων και δυο κτιρίων για τα πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου.

Τα σχέδια του Πανεπιστημίου για το Αγρίνιο ο Πρύτανης Χρ. Μπούρας τα είχε αποκαλύψει σε πρόσφατες δηλώσεις του, κάνοντας μάλιστα λόγο για αποκατάσταση των σχέσεων με το Δήμαρχο Αγρινίου και για μια καλή συνεργασία που υπάρχει πλέον μεταξύ των δύο πλευρών.

Ορθά παρατήρησε ο Γ. Παπαναστασίου κάνοντας μάλιστα τη σχετική σύγκριση με το Μεσολόγγι, που λόγω του campus απέκτησε την έδρα της Γεωπονικής Σχολής, πως το ζήτημα των υποδομών αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα για το Αγρίνιο.

Εξάλλου μέχρι σήμερα το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο έχει παρουσία χάρις τα σχολικά κτίρια που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου (ή τη νομαρχία παλαιότερα)  και κατά καιρούς την εκμίσθωση ιδιωτικών κτιρίων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η έκταση των 178 στρεμ. στο παλαιό αεροδρόμιο είχε παραχωρηθεί στα Τμήματα του Αγρινίου, όταν αυτά υπάγονταν ακόμη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού όμως δεν αξιοποιήθηκε το 2020 αυτοδίκαια ανακλήθηκε η παραχώρηση.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ο Γ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για ένα καλό δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοιχθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.