Πρόσωπα (Επιστήμονες)
 
Επιστήμες

Δημήτριος Γ. Λαϊνιώτης

Στέφανος Ι. Δεληκωστόπουλος

Γρηγόριος Κωσταράς

Αθανάσιος Παλιούρας

Κωνσταντίνα Μπάδα

Αθανάσιος Γιαννακόπουλος

Ιωάννης Γ. Νεραντζής

Πάνος Καπώνης

Βασιλική Λανάρα

Ευφροσύνη Τσακάλου - Παπαγαλάνη

Γεώργιος Ι. Ξυνόπουλος

Mάρκος Γκιόλιας

Ελευθερία Παπαγιάννη

Βασίλειος Κατσικιώτης

Κώστας Τριανταφυλλίδης

 

Βασίλης  Κατσικιώτης:

Ένας Αγρινιώτης στην Merrill LynchΟ Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα την Νεα Υόρκη όπου και ζει με την οικογένειά του ανελλιπώς από το 1999. Η εταιρεία του συμβουλεύει επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικούς οργανισμούς και συνταξιοδοτικά ταμεία στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετάνια, Αυστραλία και Ιαπωνία με ενεργητικά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Κατσικιώτης είναι τακτικός ομιλητής σε επενδυτικά, επιχειρηματικά και ακαδημαϊκά συνέδρια.  Τον Ιούνιο του 2011 ήταν προσκεκλημένος κύριος ομιλητής στο Συνέδριο για την Επιχειρηματικότητα και τήν Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών  καθώς επίσης και ο κεντρικός ομιλητής σε αποφοιτήριες εκδηλώσεις απονομής μεταπτυχιακών τίτλων σε απόφοιτους Οικονομικών και MBA Αμερικανικών Πανεπιστήμιων.

To ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε περισσότερα απο 20 επιστημονικά περιοδικά Στατιστικής, Βιοστατιστικής, Ιατρικής, Επιδημιολογίας και Οικονομικών.

Ο κ. Βασίλης Κατσικιώτης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και παρακολούθησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κων/νου και το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου.  Ο πατέρας του διατηρούσε εμποροραφείο στην οδο Παπαστράτου 37 (Αποστολιώτης-Κατσικιώτης) όπου ο Βασίλης έβγαζε το χαρτζιλίκι της εβδομάδας διανέμοντας κάθε Σάββατο τα κοστούμια στά σπίτια πελατών.

Τα καλοκαίρια εργάσθηκε ως μαθητευόμενος πωλητής στο ζαχαροπλαστείο Ζήνα, στα εμπορικά καταστήματα Καραπαπά και Μουτόπουλου και στο εστιατόριο Μπαιρακτάρη.

Η οικογένεια Κατσικιώτη μετακόμισε στην Αθήνα το Φθινόπωρο του 1976 και ο Βασίλης αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Ζωγράφου τόν Ιούνιο του 1979.  Στίς εισαγωγικές εξετάσεις του ίδιου χρόνου περνάει  4ος στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών  λαμβάνοντας μάλιστα υποτροφία απο το ΙΚΥ.

Τον Ιούνιο του 1984 αποφοιτει απο το Παν/μιο Πατρων με Πτυχίο Μαθηματικών.

Το Σεπτέμβριο του 1986 επιστρέφει στο Αγρίνιο ως Επιστημονικός Συνεργάτης Στατιστικης και Μαθηματικών στο νεοσυσταθεν Οικονομικο Τμημα του Παν/μιου Πατρων με έδρα στο Αγρίνιο όπου και διδάσκει για 3 συνεχή χρόνια .

Τον Αύγουστο του 1988 συνεχίζει τίς μεταπτυχιακές του σπουδές στις ΗΠΑ με υποτροφία απο το Πολιτειακό Παν/μιο του Michigan.

Τον Ιούνιο του 1995 αναγορεύεται Διδάκτωρ (Ph.D) Στατιστικής και Πιθανοτήτων απο το Πολιτειακό Παν/μιο του Μίτσιγκαν και τόν Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκλέγεται Καθηγητής Στατιστικής και Βιοστατιστικής στο Παν/μιο George Washington University στην πρωτεύουσα τών ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

Τον Μάιο του 1999 αναλαμβάνει Διευθυντής και εν συνεχεία Αντιπρόεδρος της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών (Global Fixed Income Research).

Τήν ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, 9 Σεπτεμβρίου 2001, μιλάει ζωντανά σέ πολλά Διεθνή και Ελληνικά μέσα ενημέρωσης από τον 34ο όροφο και το ντήλινγκ-ρούμ της Dresdner Bank.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων της MetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής των Επενδύσεων Καινοτομίας για τήν εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικών εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.

Από τόν Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά τή διάρκεια του οικονομικού και τραπεζικού κράχ του 2008, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) της Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων και CDS.

Από το Φεβρουάριο του 2011 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.

Την 11/3/12 ο Βασίλης Κατσικιώτης επισκέφτηκε το Αγρίνιο και μίλησε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  με θέμα: «Καινοτομία -Επιχειρηματικότητα – Επενδύσεις και Οικονομική Ανάπτυξη» (βλέπετε εδώ)  εδώ