Το Θέατρο

24 Σονέτα του Σαίξπηρ: παράσταση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, μετά την παρουσίαση των σονέτων του Σαίξπηρ με τη μορφή αναλογίου, συνεχίζει με τα ίδια σονέτα σε μορφή θεατρικής παράστασης. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του γνωστού θεατρολόγου Γιώργου Μικέλλη. Οι πρώτες δύο παραστάσεις δόθηκαν στις 12 και 19 Δεκεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία και οι επόμενες 6 θα παιχθούν στις 8,9,15,16,22 και 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου.

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΕΛΛΗΣΣκηνικό: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ, Μουσική Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΕΛΛΗΣ, Βοηθός Σκηνοθέτη : ΜΑΓΔΑ ΡΕΝΤΙΦΗ, παίζει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σημείωμα Μεταφραστή: Εκτός από θεατρικός συγγραφέας ο Σαίξπηρ υπήρξε και σπουδαίος ποιητής. Το 1609 εκδίδονται τα σονέτα του που ο εκδότης αφιερώνει στον κύριο Γ.Χ. για τον οποίον η έρευνα έχει καταλήξει μόνο σε εικασίες. Πρόκειται για 154 ερωτικά ποιήματα τα οποία διατρέχουν όλη την κλίμακα συναισθημάτων που οδηγούν έναν ερωτευμένο άνθρωπο από το ζενίθ της χαράς στο ναδίρ της απελπισίας και αντίστροφα: έλξη, απώθηση, χωρισμό, ζήλια, σαρκασμό και αυτοσαρκασμό, πίκρα, προσδοκία, ικανοποίηση. Και το πράττει έξοχα. Τα σαιξπηρικά σονέτα είναι γραμμένα σε ιαμβικό μέτρο και το καθένα αποτελείται από τρία τετράστιχα και ένα δίστιχο.

Γιώργος Μικέλλης

 

               


 

Παράσταση με τη 'Λωξάντρα' στο
  Δημοτικό θέατρο


Το Τμήμα Ενηλίκων του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την παράσταση ΄΄Λωξάντρα΄΄ της Μαρίας Ιορδανίδου την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Λίγα Λόγια για το Έργο: Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο που γράφτηκε το 1963 από την Μαρία Ιορδανίδου και αφηγείται την ιστορία της Πολίτισσας γιαγιάς της.

Υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις βγαίνουν από την κατσαρόλα της Λωξάντρας, γιατί χρησιμοποιεί τα καλύτερα συστατικά: γέλιο, κέφι, μεράκι, φροντίδα για τους άλλους και κυρίως αγάπη.

Αγάπη για τους ανθρώπους αλλά και για τη ζωή. "…Γουστάρει το καθετί. Τις ελιές και το χαβιάρι. Και τη βροχή και τη λιακάδα. Χαίρεται που ζει ,που βλέπει, που ακούει. Τη δουλειά που κάνει την αγαπάει…"

Και εκείνο που ξέρει καλύτερα απ’ όλα η Λωξάντρα είναι η τέχνη της ανοιχτής αγκαλιάς. Είναι γενναία η Λωξάντρα. Όχι μόνο γιατί θα δείξει θάρρος στις δυσκολίες ,αλλά κυρίως γιατί έχει το θάρρος να επιλέγει το φως και όχι το σκοτάδι, την ελπίδα και όχι τον φόβο, την ζωή και όχι τον θάνατο . " …γιατί εκείνο έτσι είναι…".

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

Βάσω Μαραβέλη,Αλεξία Καμμένου, Δημήτρης Στογιάννης, Ιωάννα Νικολάου, Ράνια Πιτένη, Ανδριάνα Ντάλα,Αλεξάνδρα Κούκου, Νένα Παλιογιώργου, Δώρα Τριανταφύλλου, Ελένη Πετράκου, Θοδωρής Σαράμπαλης, Μαρία Τσιρογιάννη, Χριστόφορος Καμμένος, Δήμητρα Κατσάμπα, Γεωργία Λαμπρακοπούλου, Χρυσαυγή Κούτσικου, Λίνα Κολοβού, Σίμος Πετρόπουλος, Γιώργος Καραβούλιας, Λένα Μάλαινου, Δήμητρα Αλεξά, Μέλισσα Σελεβίστα, Φωτεινή Παπαγεωργίου, Ευγενία Βλάχου, Βιβή Καμμένου

Τραγούδι: Χριστίνα Βιτσέντζου

Μουσικοί: Γιώργος Αθανασόπουλος, Σήφης Κανιαδάκης

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθεια τους :Ελένη Καρανταλή, Κατερίνα Κουτσικάκη, Δημήτρη Παπαγεωργίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κυριακή 28 Μαΐου 2017, Ώρα Έναρξης 21: 15 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, Είσοδος Ελεύθερη