Η Μουσική

Διαγωνισμός μουσικής δημιουργίας από την

 Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου

   Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.00 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η τελική φάση του Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας, που διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) με την υποστήριξη τηςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Έντεκα εξαιρετικές μουσικές συνθέσεις Αιτωλοακαρνάνων δημιουργών παρουσιάστηκαν ζωντανά ενώπιον του κοινού, σε μια εκδήλωση το συντονισμό της οποίας είχε αναλάβειο Θέμης Γεωργαντάς.

Μετά το πέρας της παρουσίασης των έργων, η Καλλιτεχνική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ως εξής:

1ο βραβείο στον Χριστόφορο Κωστίνη για την σύνθεση «To befree», το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
2ο βραβείο στην Κλεοπάτρα Στούμπου για την σύνθεση «Ξεθωριάζεις», το οποίο επέδωσε στη νικήτρια ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου.
3ο βραβείο μοιράστηκε στην  Γλυκερία Καλογεροπούλου  για την σύνθεση «Ταξίδι γνώριμο» και στον Νικόλαο Χριστόφορο Γκουτσέληγια την σύνθεση«Δες με τα μάτια της καρδιάς», τα οποία επέδωσε στους νικητές ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. Ανδρέας Μπρέσιακας.
Το βραβείο κοινού, που προέκυψε από ηλεκτρονική ψηφοφορίαδόθηκε στο μουσικό σχήμα «Συλφίδες» για τη σύνθεση «Ξαφνικά», το οποίο επέδωσε στις νικήτριες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ανδρέας Σκαρτσάρης.
Τέλος ειδικός έπαινος δόθηκε στον Εμμανουήλ Μπεκράκη για το έργο του «Ο μικρός πρίγκιπας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο βραβείο έχει έπαθλο  1500 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, το δεύτερο βραβείο είναι 1000 ευρώ και 20 ώρες στούντιο αξίας 600 ευρώ, και το τρίτο είναι 500 ευρώ και 15 ώρες στούντιο αξίας 450 ευρώ.

Ήταν ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός, πως οι  διαγωνιζόμενοι ήταν κυρίως νέοι και νέες, που βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους, ερμήνευσαν με  πάθος τα έργα τους και αποδέχτηκαν την βράβευση με συγκίνηση και σεμνότητα.

Η διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση, θέτοντας πλέον ως στόχο να θεσμοθετηθεί ο Διαγωνισμός και να αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη μουσική, που θα αναδεικνύει και θα προβάλει ταλαντούχους δημιουργούς.

******

Δεύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου

 

 

 Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του «Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου©» ανακοινώνει το 2ο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στην φιλόξενη πόλη του Αγρινίου από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021. Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά συμμετοχικό και προσδοκά να δώσει βήμα για άλλη μια φορά σε νέους καλλιτέχνες, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται το έργο των νέων καλλιτεχνών/δημιουργών και προωθείται  η δικτύωση, οι συνέργειες και η ενίσχυση καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων.Tο Φεστιβάλ είναι μια προσφορά στους πολίτες επιλεγμένων μουσικών εκδηλώσεων για την πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και την ποιοτική προσέγγιση της τέχνης.Οι παράλληλες δράσεις (όπως οι ξεναγήσεις) θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος, αλλά και την ενίσχυση σύγχρονων μοντέλων πολιτιστικής διοίκησης, σχεδιασμού και παραγωγής πολιτιστικών δράσεων.

Τo φεστιβάλ γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενισχύοντας την εξωστρέφειά της και το προφίλ της. Παράλληλα αποτελεί εργαλείο μάρκετινγκ και προβάλλει την πόλη και τις επιχειρήσεις της και κατ΄ επέκταση την τοπική παραγωγική και οικονομική αναζωογόνηση, δεδομένου ότι καλλιτέχνες από άλλες ελληνικές πόλειςθα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ζήσουν τα μέρη μας. 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΕΛΛΗΝΙΣ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθούν οι συμμετοχές των χορωδιών.

Διοργάνωση «Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος η Αγία Σκέπη», συνδιοργάνωση Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Θέρμου.

Μέγας χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ

Πληροφορίες για συμμετοχές έως 31 Αυγούστου 2021 στα τηλ. 6936121542 και 6943400311 και στο agriniofestival@gmail.com

Για στην Οργανωτική Επιτροπή,

Η καλλιτεχνική διευθύντρια

Τασολάμπρου Χρυσούλα

 

*******

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Αγρίνιο

Την 21η Ιουνίου 2018 γιορτάστηκε και στο Αγρίνιο η ημέρα Μουσικής με εκδηλώσεις που διήρκεσαν επί τρείς ημέρες.  Η Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 από τον τότε Γάλλο υπουργό πολιτισμού Jack Lang. Το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνα Μερκούρη, η Αθήνα γίνεται η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, πρωτοβουλία στηριγμένη στην ιδέα της προσέγγισης, κατανόησης και συνεργασίας των Ευρωπαίων κατοίκων. Την ίδια χρονιά, διοργανώνεται Fête de la Musique στην Αθήνα- για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας. Το 1999, δημιουργείται το πρόγραμμα European Music Day στο οποίο συμμετέχουν και 55 Ελληνικές πόλεις από 13 περιφέρειες. Κάπως έτσι, τριάντα έξι χρόνια μετά την Γιορτή της Μουσικής, η ημέρα αυτή έχει επεκταθεί σε 4ήμερο, στο ρυθμό του οποίου ζουν 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις στην πλατεία Δημοκρατίας:

·         Ψάχνοντας τον Σταυρό του Νότου στις Μουσικές του Κόσμου – Agrinio Band

·         Συναυλία με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου

·         Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου παρουσίασε στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών & το Σύνολο Μουσικής Δωματίου σε διδασκαλία του Δημήτρη Τσιαντά και του Ηλία Φουλίδη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

MY WAY (FRANK SINATRA)

CARLOS GARDEL “POR UNA CABEZA”

ARIZONA DREAM (GORAN BREGOVIC)

F. SCHUBERT “SERENADE”

EDERLEZI (GORAN BREGOVIC)

F. SCHUBERT “AVE MARIA”

LA VITA E BELLA (NIKOLA PIOVANI)

J. S. BACH “CONCERTO D-MOLL – ADAGIO”

THE LAST OF THE MOHICANS (DOUGIE MACLEAN)

PIAZZOLLA “OBLIVION”

PIRATES OF THE CARRIBEAN (KLAUS BADEL)

PIAZZOLLA “INVIERNO PORTENO”"Tου ονείρου καλοκαίρι", συναυλία στο "Ελληνίς" την Κυριaκή 4/9/16

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο ΄΄Του Ονείρου Καλοκαίρι ΄΄που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

Η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου προσκαλεί στη σκηνή εξαιρετικούς μουσικούς για να παίξουν μαζί της τραγούδια του χθες και του σήμερα .

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν τραγούδια από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΑΝΑΤΟΛΕΣ», σε στίχους και μουσική της Ανδριανής Ζαγγανά.

Έκτακτη εμφάνιση θα κάνει και η χορωδία «Αγία Σκέπη», που θα ερμηνεύσει τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και το Αιγαίο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου : φωνή / πιάνο / κανονάκι / μελόντικα

Κώστας Πλακίδας : φωνή / κιθάρα / μπουζούκι / μαντολίνο / μπαγλαμάς

Πάνος Μήτσος : ούτι / νέυ / λαούτο / πολίτικη λύρα

Γιάννης Αθανασίου: κιθάρα / λαούτο

Γιώργος Λιούλιος : κρουστά

Επιλογή και αφήγηση κειμένων : Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.


Μάγεψε το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του δήμου στην εκδήλωση του συλλόγου των εν Αθήναις Αγρινιωτών "ΡΙΖΑ"

1Θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα απέσπασε με την εμφάνισή του το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αγρινίου, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών "ΡΙΖΑ".

Το τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής παραβρέθηκε στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση του συλλόγου, συνοδευόμενο από τους υπεύθυνους καθηγητές την κ. Ευσταθία Γρέντζελου (χορωδία) και τον κ. Γιώργο Αθανασόπουλο (ορχήστρα ). Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό οδοιπορικό με παινέματα και τραγούδια από περιοχές της Ελλάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ .Γεώργιος Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου.


Συναυλία με πανσέληνο στο αρχαίο θέατρο Στράτου                  

Ο Δήμος Αγρινίου και η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Στράτου τη μέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το Σάββατο, 29/8/2015.

Ωρα έναρξης: 21.30

Δυο καλλιτέχνες που αγαπά πολύ το κοινό, μοιράζονται τη σκηνή με τα τραγούδια τους καθώς και τραγούδια από την παγκόσμια μουσική σκηνή με τη δική τους καλλιτεχνική ματιά. Δύο καλλιτέχνες που όπου βρεθούν αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αναγνωρισμένη δημόσια από την Τζένη Βάνου ως η συνεχίστρια της, η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ από όλο το φάσμα των σπάνιων φωνητικών δυνατοτήτων της. Μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σύγχρονη μούσα του Μίκη Θεοδωράκη, δισκογραφική ερμηνεύτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και του Μίμη Πλέσσα. Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μερικούς από τους σπουδαιότερους δημιουργούς και ερμηνευτές κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου. Ένα πλούσιο και εξαιρετικών φωνητικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων πρόγραμμα, που καταλήγει σε ένα συμμετοχικό γλέντι με το κοινό.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με 15 διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής έχει χαρακτηριστεί ως ένας επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών έχοντας κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους της τελευταίας 30ετίας! Έχει μελοποιήσει τους μεγάλους μας έλληνες ποιητές και στιχουργούς αποσπώντας δεκάδες βραβεία και ξεχωρίζοντας στο κοινό.

To Σάββατο, 29/8/2015 στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου, συνοδεύει ο ίδιος στο πιάνο τη μούσα του με 4μελή ορχήστρα σε δικά του τραγούδια. Θα ακουστούν και άλλα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, με τη μοναδική πινελιά των ξεχωριστών αυτών καλλιτεχνών.

Μια συναυλία που ισορροπεί την ποιότητα της δημιουργίας με τη διασκέδαση της ζωντανής ακρόασης!


ΣΤO MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

To 1ο Βραβείο της Χορωδίας "Αλθαία" του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου στο 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας απονεμήθηκε επαξίως στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου

 


Μουσική παράσταση 'Ανω θρώσκω'     

 Άνθρωπος…άνω θρώσκει…κοιτάζει ψηλά…

Το αμπέλι της ζωής ο άνθρωπος σκάβει, κλαδεύει και τρυγάει. Πατεί τα σταφύλια του, πίνει το κρασί του, τραγουδάει και κλαίγει. Οράματα και ιδέες ανηφορίζουν στην κεφαλή του. Αναζητά απάντηση για το ταξίδι της ψυχής στο όνειρο, παλεύει να κρατηθεί στο φώς συνομιλώντας για λίγο με το φεγγάρι.

Μια μουσική παράσταση-διαδρομή με ήχους που τραγουδήθηκαν από τα χείλη του λαού και λόγο που κατέγραψε η πένα του ποιητή…

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο "Άνω Θρώσκω".

Συμμετέχει :  η Παραδοσιακή Χορωδία (τμήμα παιδικό & ενηλίκων - υπεύθυνη Ευσταθία Γρέντζελου), η Παραδοσιακή Ορχήστρα (υπεύθυνος Γιώργος Αθανασόπουλος) και το Τμήμα Κρουστών (υπεύθυνος Μάκης Φεγγούλης).

Καλλιτεχνική επιμέλεια παράστασης : Ευσταθία Γρέντζελου, Γιώργος Αθανασόπουλος

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

Ώρα έναρξης 21.00.

Είσοδος ελεύθερη.


14η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και στο Αγρίνιο από την φιλαρμονική του Δήμου

 Η εθνική ομάδα σχεδιασμού και συντονισμού (ΑΜΚΕ Μ.Ε.Σ.Ο.) σε συνεργασία με περισσότερους από 60 τοπικούς διοργανωτές σε 30 πόλεις στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία των εκδηλώσεων και το κάλεσμα συμμετοχής.

Όπως κάθε χρόνο, προσφέρεται η ευκαιρία σε όλα τα είδη μουσικής να ακουστούν με ίσες ευκαιρίες στον κόσμο, ενώνοντας ερασιτέχνες, φιλόδοξους μουσικούς, καταξιωμένους επαγγελματίες και κοινό σε μια μεγάλη και μοναδική μουσική στιγμή: τη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Φέτος όμως, παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο συμμετοχής των καλλιτεχνών ή των διοργανωτών στις τοπικές εκδηλώσεις της ΕΓΜ, μια Ευρωπαϊκή καινοτομία της Αθηναϊκής Γιορτής της Μουσικής έρχεται να επαναστατήσει στην διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Το έργο της Γεωργίας Σπυροπούλου "BAKXEΣ" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 11 Μαϊου

Οι Βάκχες της Αγρινιώτισας Γεωργίας Σπυροπούλου παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, μαζί με τρία ακόμη έργα της σε μια βραδιά με κεντρικό άξονα τη φωνή. Η Σπυροπούλου συνθέτει έργα ακουστικά, ηλεκτροακουστικά αλλά και μεικτά στα οποία χρησιμοποιεί τη μουσική τεχνολογία. Στη δουλειά της η πρωτοπορία συναντά την προφορική παράδοση και η μουσική γραφή την πλαστικότητα του ηχητικού φαινομένου. Με κλασικές σπουδές πιάνου, τζαζ αυτοσχεδιασμού και ανώτερων θεωρητικών στην Αθήνα, σύνθεσης, ηλεκτροακουστικής μουσικής, ανάλυσης φόρμας στο Παρίσι, και master από την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού (EHESS), τιμήθηκε με το βραβείο Villa Médicis Hors les Murs. Έχει εργαστεί ως μουσικός και ενορχηστρωτής στο χώρο της προφορικής μουσικής παράδοσης, ως συνθέτης-ερευνητής στο IRCAM με αντικείμενο τις «μεταμορφώσεις» της φωνής μέσω υπολογιστή και συνεργάζεται με πολλά μουσικά σύνολα, σολίστες και χορωδίες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία. Έχει λάβει πολλές αναθέσεις, τα έργα της παίζονται σε διεθνή φεστιβάλ, και δίνει συχνά διαλέξεις με θέμα τη δουλειά της.

•    Το Brut είναι ηλεκτροακουστικό έργο, γραμμένο για μια installation-αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα των Michel Nedjar και Allen Weiss. Το υλικό του έργου προέρχεται από τα μπλουζ (Billie Holiday, Odetta) και από ήχους χαμηλής πιστότητας, ηχητικά αντικείμενα δουλεμένα με «πρωτόγονο» τρόπο. 

•    Το Bouches είναι έργο για γυναικεία φωνή, μαγνητοταινία και live electronics. Πρόκειται για έναν κύκλο φωνητικών κομματιών, αφιερωμένο στον τραγουδιστή-αυτοσχεδιαστή-πολυβοκαλίστα Δημήτριο Στράτο και βασισμένο στην ιδέα των μεταμορφώσεων της φωνής. Επίμονα κρατημένοι ρυθμοί και αβανγκάρντ ροκ φωνητικά, ένα διεσταλμένο γαλλικό νανούρισμα, γλωσσολαλιές και μιμήσεις-«τελετουργίες» φωνής με τη συνοδεία υπολογιστή. Το έργο είναι ανάθεση της Γαλλικής Ραδιοφωνίας - GRM, του Ensemble 2E2M και της Muse-εn-Circuit.

•    Έργο για τενόρο σαξόφωνο και ηλεκτρονικούς ήχους, το Saksti γράφτηκε στο IRCAM το 2001. Μοιάζει σαν ένα είδος πάλης ή παιχνιδιού ανάμεσα στον σαξοφωνίστα και το σαξόφωνο όπου οι ήχοι του οργάνου διασταυρώνονται με τους ήχους της ανθρώπινης φωνής. 

•    Οι Βάκχες είναι σόλο όπερα για έναν τραγουδιστή-περφόμερ, μαγνητοταινία και live electronics. Βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, το έργο της Σπυροπούλου αποτελεί μια νέα ανάγνωση του αρχαίου δράματος που αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες μεθόδους σύνθεσης και ενορχήστρωσης, επιλέγοντας ωστόσο μια «μινιμαλιστική» προσέγγιση: ένας και μόνο ερμηνευτής, ο πολυβοκαλίστας Μεντερίκ Κολλινιόν, επιφορτίζεται με όλους τους ρόλους: γίνεται εκ περιτροπής Διόνυσος, Πενθέας, Άγγελος, Αγαύη. Μοναδικό αναγνωριστικό σημείο ταύτισης για τον κάθε ρόλο, η «φωνητική μάσκα», ένα ρεπερτόριο φωνών και ήχων ξεχωριστό και μοναδικό για κάθε πρόσωπο. Η τελετή της πυράς των Αναστεναριών και το τελετουργικό μοιρολόι (Νέα Γουινέα, Νησιά του Σολομώντα, Γη του Πυρός) που χρησιμοποιήθηκαν ως μουσικό υλικό, αποτελούν το «φυσικό περιβάλλον» που γέννησε τις Βάκχες. «Οι τελετουργίες του κόσμου φαίνεται να είναι μέσο κατάλληλο για την προσέγγιση του αρχαϊκού» σημειώνει η συνθέτης. Το έργο είναι ανάθεση του IRCAM – Centre Pompidou και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Agora στο Παρίσι το 2010.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Φωνή: Médéric Collignon (Βάκχες)

Φωνή: Shigeko Hata (Bouches)

Τενόρο σαξόφωνο: Θεόφιλος Σωτηριάδης

Μουσική τεχνολογία: José Miguel Fernández

Ηχητικές προβολές: 

Georgia Spiropoulos, José Miguel Fernández

Ήχος: Κώστας Μπώκος

Σκηνοθεσία & καλλιτεχνική επιμέλεια: 

Georgia Spiropoulos

Φωτισμοί-Σκηνικά: Arnaud Jung


Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Ross Daly στο Αγρίνιο

RossDaly2Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το Τμήμα Παραδοσιακών Οργάνων με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αθανασόπουλο Γιώργο, διοργάνωσε εκπαιδευτική παρουσίαση με θέμα : «Τροπική μουσική και σύνθεση»  με έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες, ερμηνευτής της world-ethnic μουσικής και μελετητής της μουσικής παράδοσης των λαών της Ανατολής τον Διεθνούς φήμης Μουσικοσυνθέτη ROSS DALY, την Δευτέρα 25 Μαρτίου το απόγευμα στην αίθουσα της Τράπεζας Ελλάδος

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κ.Κραβαρίτη Ευαγγελία ευχαρίστησε θερμά τον μουσικοσυνθέτη για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε στα τμήματα παραδοσιακών οργάνων και για την ξεχωριστή παρουσίαση που έκανε στους παρευρισκόμενους μαθητές και όχι μόνο.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που είναι μαζί μας ο Ross Daly μαζί με την Κέλυ Θωμά. Είναι δύο μουσικοί οι οποίοι έχουν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της παράδοσης, προωθώντας όμως και την παραδοσιακή μας μουσική στο εξωτερικό και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους» δήλωσε ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος καθηγητής των τμημάτων παραδοσιακών οργάνων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.

Κρητικού τύπου λύρες, βιολιά και άλλα μουσικά όργανα πρωταγωνίστησαν, σε μία διαδραστική βραδιά μεταξύ του επίσημου προσκεκλημένου και διεθνούς φήμης μουσικού Ross Daly, που μαζί με την καταξιωμένη μουσικό Κέλυ Θωμά αλλά και τον κ. Αθανασόπουλο Γιώργο, έπαιξαν παραδοσιακές, και όχι μόνο ,μελωδίες, και των παρευρισκομένων που είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσουν, αλλά και να συζητήσουν μαζί του πάνω σε μουσικά θέματα γνωρίζοντας παράλληλα τον καλλιτέχνη.


Συναυλία με τον διεθνούς φήμης πιανίστα κ. Παναγιώτη Γώγο

gogosΗ Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου και η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου διοργανώνουν Συναυλία με τον διεθνούς φήμης πιανίστα κ. Παναγιώτη Γώγο με έργα Σούμαν –Μπραμς –Μπετόβεν και Λίστ, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο.
Είσοδος ελεύθερη


Ο Παναγιώτης Γώγος γεννήθηκε στην Πάτρα (καταγωγή πατρός από τη Λεπενού Αιτ/νιας ) και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών στη Φιλαρμονική Εταιρεία της πόλης του. Το 1998 ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του ως σολίστ και λίγο αργότερα έλαβε, επίσης με άριστα, δίπλωμα Αντίστιξης και Φούγκας.

Για τρία χρόνια εργάστηκε στην Αθήνα με τον πιανίστα και καθηγητή του Ωδείου Tchaikovsky Valery Sagaidatschny, ενώ το 2001 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στο πιάνο και στη μουσική δωματίου στο Εθνικό Ωδείο της Τουλούζ στη Γαλλία υπό την καθηγήτρια Thérèse Dussaut, από όπου αποφοίτησε το 2004 με ‘Prix de Perfectionnement’ και ‘Prix du Musique de Chambre’.

Στενή συνεργασία τον συνδέει μέχρι σήμερα και με την καταξιωμένη πιανίστα και παιδαγωγό Monique Deschaussées στο Παρίσι.

Το 2005 η Ακαδημία Αθηνών τον βραβεύει ως εξαίρετο νέο καλλιτέχνη και του απονέμει το βραβείο Μυκονίου.

Από το 2006 έως το 2009 γίνεται δεκτός στη γνωστή ‘Cité Internationale des Arts’ στο Παρίσι η οποία και τον επέλεξε να την εκπροσωπήσει ως σολίστ το 2007 και το 2008 στην Πανευρωπαική Ημέρα Μουσικής.

Έχει λάβει μέρος σε σειρά συναυλιών και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στον «Φιλολογικό Παρνασσό» της Αθήνας το 2005, στο Loewen Palais και στο Kulturhaus στο Βερολίνο το 2006,στην Salle Michelet στο Παρίσι το 2007,στο Mendelssohn Haus στη Λειψία της Γερμανίας και στο Domusfestival της Νάξου στην Ελλάδα το 2008, στο Berliner Palmenkonzerte στο Βερολίνο καθώς και στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Ηρακλείου στην Ελλάδα το 2009.

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως ‘Santa Maria’ Chamber Orchestra Lucerne, Marburg Youth Orchestra, Athens Simfonietta καθώς και με μαέστρους όπως οι Alois Springer, George Aravidis, Dieter Lange και Dimitri Botini.