Ο Αθλητισμός

 

Eγκαίνια του δημοτικού γηπέδου στον Άγιο Κωνσταντίνο

 

O Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα εγκαινιάσει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 5.00 μ. μ. το Δημοτικό γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Αγρινίου και η Δημοτική Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου σε συνεργασία με πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία του Αγίου Κωνσταντίνου  θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» και του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Θα ακολουθήσει φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων της  ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου και των παλαιμάχων της ΑΕΚ Αθηνών. 

Νίκη της ομάδας καλαθοσφαίρισης

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναιτωλικού που επικράτησε του Γρ. Λιακατά με 66-48 στο Αιτωλικό την Κυριακή 9/12. 

Η ομάδα του Παναιτωλικού πήρε από την αρχή διαφορά 10-12 πόντων η οποία στην πορεία έφτασε και τους 18 πόντους ενώ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αμφισβητήθηκε η υπεροχή της. Από τη νικήτρια ομάδα ξεχώρισαν ο Σταμούλης με 15 πόντους και ο Πάρδος με 13, ενώ από το Γρ. Λιακατά ο Γκανιάτσος με 12.

Δεκάλεπτα: 18-25, 11-16, 12-12, 7-13

ΓΡ. ΛΙΑΚΑΤΑΣ (Καστανάς) : Καραπαναγιώτης 2, Αναστασόπουλος 3, Ζαρκαδούλας 4, Αλμπός 7, Κολοζάκης 5, Σαδήμας 6, Γκανιάτσος 12, Βασιλείου, Καστανάς, Καπνίσης 5

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. (Σταμούλης) : Αραχωβίτης 6, Πάρδος 13, Αρκούδας 6, Νίκας 5, Σταμούλης 15, Ραγκαβής, Μαυρομάτης 3, Τασούλης 10, Καλλιακμάνης 7

Επόμενη αγωνιστική για την ομάδα μας

το ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, στις 18.30, στο Δ.Α.Κ. ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑΣ με την ομάδα μας να αντιμετωπίζει την Α.Λ.Φ.Α. ’93.


 

H "γιορτή του αθλητή" και ο 9ος Ημιμαραθώνιος

Οι εκδηλώσεις του 9ου Ημιμαραθωνίου ξεκίνησαν το Σάββατο με την καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητή», στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συντονιστή τον κ. Διονύση Μπαμπαρούτση. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν Αγρινιώτες αθλητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ έγιναν και ειδικές βραβεύσεις μεταξύ αυτών, ο Παναιτωλικός για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και ο προπονητής του Μιχάλη Κούση, κ. Γρηγόριος Μπενέκας.Στη φετινή εκδήλωση, για πρώτη φορά, παραβρέθηκε και ο γιός του Μιχάλη Κούση, Θανάσης Κούσης, η αδερφή του Μ. Κούση και ο αδελφός του Κώστας, που υπήρξε και εκείνος σπουδαίος αθλητής στο παρελθόν. Κορυφαία στιγμή , στην οποία συγκινήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα οι συγγενείς του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου , αποτέλεσε η παρουσίαση του αφιερώματος στον Μ. Κούση.

Για την μεγάλη ανταπόκριση και τη συμμετοχή, που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση σε όλους τους αγώνες, στον 9ου Ημιμαραθώνιο ,αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου «Είναι ο αγώνας του τόπου μας, ένας αγώνας αντάξιος της μνήμης του μεγάλου μας μαραθωνοδρόμου, Μιχάλη Κούση» σημείωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Νίκος Γκρίζης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένεια του Μιχάλη Κούση για την παρουσία τους στην εκδήλωση καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στη φετινή διοργάνωση, εθελοντές, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.τ.λ.


 Μεγάλη επιτυχία τα Παναγρίνεια 2015

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας, με την ονομασία «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ, στους δρόμους της πόλης μου», την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Οι αγώνες είχαν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας τις 1000 συμμετοχές.
Σε όλους τους τερματίσαντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχημένη διοργάνωση  των 4ήμερων εκδηλώσεων «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ»  ανέφερε «Άνθρωποι και ιστορία, παράδοση, τοπία, ήθη ,έθιμα και δρώμενα έδεσαν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων και γέννησαν τα«ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015». Εκδηλώσεις που θα γίνουν θεσμός, αφού αναδείχθηκαν από την τοπική κοινωνία και υλοποιούνται με ευρύτερη κοινωνική ζύμωση συναίνεση και συνεργασία. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες».
Οι εν λόγω εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2015. Ειδικότερα, σε αυτές  πραγματοποιήθηκαν επίσης  έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, επίσκεψη-ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες σκακιού, επίδειξη τοξοβολίας, συνάντηση χορωδιών, εκδήλωση για την ιστορία και την προοπτική του Αγρινίου, καθώς και θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχευε στην ανάδειξη της ταυτότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή τους και κατά συνέπεια στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους, μέσα από τη μαζική και ελεύθερη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκδηλώσεις του. Να υπενθυμίσουμε ότι τα «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ» πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Δυτικής Ελλάδας (I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy) για την ανάδειξη Καινοτόμων Ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος.


Έξω από το σχολείο, το γήπεδο και ο ρατσισμός 

 

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με σειρά εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων, επιδιώκει να εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στη ΒΙΑ και τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε πολύτιμο συνεργάτη και αρωγό τις Διευθύνσεις όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας δεκάδες επισκέψεις σε Σχολεία, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και ενημερώνοντας τους μαθητές.

Όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας και σειράς δράσεων, είναι ορατά. Η προσπάθεια συνεχίζεται και με την ολοκλήρωση του εφετινού πρωταθλήματος της Super League, και επιθυμία της ομάδος είναι να σταλεί παντού το μήνυμα: “ΒΙΑ – ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: Έξω από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία”

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται εκδήλωση την Τρίτη 12 Μαΐου ώρα 10.00 π.μ. στο Γήπεδο Παναιτωλικού στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων της περιοχής μας για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάθε φαινόμενο Βίας ή Ρατσισμού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου τους οποίους θα πάρουν μέρος η Επαγγελματική ομάδα του Παναιτωλικού, η ομάδα Κ17, Μικτή ομάδα αποτελούμενη από μαθητές Λυκείων και η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, η οποία αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας, στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα.

Κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο θα συμμετέχει με δικά του πανό και συνθήματα, κάνοντας το ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΟΡΤΗ και στέλνοντας το μήνυμα ότι η Βία και ο Ρατσισμός, πρέπει να αποβληθούν οριστικά από το Σχολείο, το γήπεδο, την κοινωνία.