Χρονογραφήματα

 
  
  
 

                               

ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ

                                                           Κώστα Ν. Γιοβανίδη

          Οι Έλληνες δυο Πλάστες είχαμε. Το μυθικό Δευκαλίωνα και τον αληθινό Θεό.

          Ας τα μελετήσουμε.Έριχναν πίσω τους ο Δευκαλίωνας κι η γυναίκα του Πύρα (τα οστά της Μάνας τους Γης) δηλαδή πέτρες. Αυτές έφτιαξαν το Γένος των Ελλήνων.  Άντρες  ο βασιλιάς, Γυναίκες η βασίλισσα. Όλοι  απόγονοι των λίθων του μύθου.

Διαφωνώ. Στην αρχή μας έπλασε ο Θεός με τα Χέρια Του και την Πνοή Του. Ύστερα το ανέθεσε στη Μάνα και τον Πατέρα, όπως το ήθελε. Ξεφυλλίσετε τη Βιολογία. Θα θαυμάσετε πόσο το μυαλό του ανθρώπου τα έχει, τέλεια, εξερευνήσει σε απίστευτη έκταση. Έχει δουλέψει τόσο πολύ, που θα πείτε , ότι άγγιξαν μιαν άκρη της Σκιάς του Θεού.  Μελετάς Βιολογία θαυμάζοντας τη διανόηση των επιστημόνων αλλά και εκστασιάζεται κανείς μπροστά στο  Άπειρο Πνεύμα του Πλάστη. Από χιλιάδες χιλιετίες οι Δημιουργίες του Πλάστη, μας δείχνουν πόσο Υψηλά στέκει η Σοφία Του.  

             Παρ’ όλο  τον  Άπειρο Θαυμασμό για  του Θεού το Έργο,  δεν απορρίπτω  εντελώς το  Δευκαλίωνα. Είμαι, βέβαιος, ότι και αυτός έφτιαξε ανθρώπους. Πως αλλιώς θα εξηγήσουμε τα σκληρά και απάνθρωπα τέρατα που με πέτρινες καρδιές και συνειδήσεις μας έριξαν σε βάραθρο Θανάτου; Από Πέτρα έχουν προκύψει, σίγουρα, όχι από Έρωτα.

Έναν ολόκληρο λαό, αδέλφια τους, τον βλέπουν να αυτοκτονεί, ξεσπιτωμένος να κοιμάται στους παγωμένους, υγρούς δρόμους, να πεινάει και αυτοί όντες ήδη ζάπλουτοι,  μεγιστάνες και εξουσιαστές, γελούν και  διατάζουν  υπερβολικές θυσίες. Για  να σώσουμε την Πατρίδα, λένε, και το Λαό από την Καταστροφή. Συμφορά που σ’ αυτήν εκείνοι μας οδήγησαν σπρώχνοντας με την τρομερή απληστία και την ανικανότητά τους; Χαιρέκακοι δολοφόνοι με είσπραξη πολλών ενοικίων το μήνα, με μετοχές σε εργοστάσια και ιλιγγιώδεις επιχειρήσεις, με βίλες και κτήματα, με πλούτη σε ξένες χώρες και καταθέσεις στις Τράπεζές τους. Εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις δημοσίων λειτουργών αμειβόμενοι από το κράτος με παχυλούς μισθούς; Ζουν σαν αφεντάδες και ιδιοκτήτες της Χώρας και χωρίς έλεος ποδοπατούν το Λαό, τους Νόμους και την ανεξαρτησία Της.

Με μικρό μέρος των περιουσιών τους η Ελλάδα όχι απλώς σώνεται αλλά βρίσκει καλό δρόμο. Λυσσούν ενάντια στην αλήθεια; Πως  σκέπτονται το μέλλον; Αν εξακολουθήσει η μαζική μετανάστευση και ο λοιπός  πληθυσμός στερούμενος κάθε στιγμή όλο και περισσότερα αναγκαία αγαθά θα πεθάνει; Το τέλος της πιο σπουδαίας Χώρας. Οι βασανιστές μας πως θα ζήσουν, που θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους,  σε ποιον λαό θα ακουμπήσουν τα πλούτη τους για να ζουν; Σε ξένες χώρες ή μήπως σε γείτονες μετανάστες που μας μισούν από φθόνο όλους; Ο Θεός ας τους φωτίσει.