ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 
 

Θέματα:

H ορεινή κτηνοτροφία μοχλός συγκράτησης του πληθυσμού

Γράφει ο καθηγητής Θανάσης Γιαννακόπουλος

Στη διάρκεια της 10ης Διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia  από ειδικούς και μη, ειπώθηκε ότι τα ελληνικά ζωικά προϊόντα  είναι από άποψη ποιότητας ασυναγώνιστα ενώ η ορεινή κτηνοτροφία (πρόβατα, γίδια)  αποτελεί το μοχλό ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της χώρας μας. Ανάπτυξη που σημαίνει παράλληλα και πληθυσμιακή άνθηση των οικισμών που βρίσκονται εκεί που φωλιάζουν οι αετοί..

 
  
 
 
 

Η επικείμενη συνένωση Δήμων και Νομαρχιών σε νέα διοικητικά πλαίσια που βρίσκεται επί θύραις και αναμένεται η υλοποίησή της από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει πολλές υποθέσεις, δηλώσεις και αντιδράσεις, ιδίως εν όψει των πολιτικών και αναπτυξιακών επιπτώσεων που θα έχει. Έτσι, νομαρχίες όπως αυτή της Αιτωλ/νανίας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο και τα σενάρια συνένωσης έχουν φουντώσει.   

 
  
 
 
 
 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι υπάρχει χρόνος για να δουν όλοι τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και γιατί το υπάρχον μοντέλο έφερε και τους τρεις νομούς-δεσμώτες στις τελευταίες θέσεις στην ανάπτυξη όλης της χώρας, αλλά και γιατί είναι βέβαιο ότι ειδικά η περιοχή μας αδυνατεί να βρει το μέλλον της σε ένα θεσμό όπου πρέπει να αναζητεί ρόλους και πόρους από ότι περισσεύει από τη γειτονική μητρόπολη της Πάτρας,. 

 
   
 
 
 

Απόψεις:

Με ώριμη σκέψη ας αλλάξουμε ρότα

Γράφει ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Είναι κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας η συμμετοχή του λαού στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων στην Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλα τα θεσμικά όργανα και τους φορείς εξουσίας του πολιτικού μας συστήματος. Καλείται λοιπόν ο λαός να αποφασίσει κάθε φορά, ποια από τα πρόσωπα που τα πολιτικά κόμματα συμπεριλαμβάνουν στους συνδυασμούς τους, αξίζει να τον αντιπροσωπεύσουν.

 
  
 
 
 
 

Στις προηγούμενες (του 2006) δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αγρινίου οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αγρινίου σε κοινή συνέντευξη τύπου είχαν εκθέσει τις απόψεις τους εν όψει της επικειμένης τότε εκλογικής αναμετρήσεως

 
  
 
 
 
 
Στο Μεσολόγγι την 31-8-2009 οι Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θύμιος Σώκος Πρέβεζας κ. Βασίλης Ιωάννου και Λευκάδος κ. Κωστα Αραβανής σε συνέντευξη τύπου με θέμα την κατάσταση των οδικών αξόνων Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Λευκάδος (Παραιόνια οδός, Δυτικός Άξονας, Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο κ.λ.π.) εξέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα αυτό που αποτελεί ένα από τα κορυφαία της Δυτικής Ελλάδος.   
 
   
 

βρειτε εδω..