Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

ΕιδήσειςΕιδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

 

 

Σύγχρονα γεγονότα

 

   

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου, ανακοίνωσε ότι γίνεται ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που παίρνουν έγκριση για το  Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ξεκάθαρη στόχευση την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και  στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πράσινου, έξυπνου και βιώσιμου δήμου υιοθετούνται καθαρότερες μορφές  ενέργειας και εναλλακτικούς  τρόπους  μετακίνησης.

Προκειμένου να παρέχεται οργανωμένα στους δημότες και τους επισκέπτες η δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υλοποιείται  το   Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  με  πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα και να επεκταθεί η χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το  πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος με σκοπό :

·  την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος

·  τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας

·  την εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διαχείρισης κι αξιοποίησης πόρων.

Με το ΣΦΗΟ δημιουργείται ο βασικός κορμός, που επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αγρινίου, πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν τα σημεία φόρτισης για  επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, εξασφαλίζοντας φόρτιση με την ελάχιστη αναμονή και διατηρώντας την ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

*********

Μια μεγάλη περιοχή στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά αλλάζει φυσιογνωμία με έργο προϋπολογισμού 6.100.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Ανάπλαση περιοχής Αγ. Ιωάννη Ρηγανά με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

«Σχεδιάζουμε το Αγρίνιο και τις γειτονιές μας έτσι όπως θέλουμε να τις ζούμε. Ανθρώπινες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον. Με σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας ξεκινάμε ένα σημαντικό έργο. Η ανάπλαση περιοχής του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου συμβάλλει στους στόχους της ΒΑΑ και κάνει ακόμη πιο φιλικό τον δήμο μας στη χρήση ποδηλάτου. Βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Αγρινίου και ενισχύει την ένταξη του ποδηλάτου και του περιπάτου στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά μια μεγάλη περιοχή. Συμπερασματικά πρόκειται για έργο που αναδεικνύει τις ομορφιές του Αγρινίου», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Με το συγκεκριμένο έργο:

·         Ανακατασκευάζεται το δίκτυο κίνησης των οχημάτων που σήμερα είναι σε κακή κατάσταση

·         Κατασκευάζεται δίκτυο κίνησης ποδηλάτων και πεζών εντός των ζωνών απαλλοτρίωσης το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με την κίνηση των οχημάτων.

·         Κατασκευάζεται νέο δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του Ποδηλατοδρόμου.

·         Συνολικά  θα κατασκευαστούν: –  δίκτυο κίνησης οχημάτων  μήκους 6.075,00 μ, – μήκος ποδηλατοδρόμου 6.075,00 μ,  μήκος πεζοδρόμων και πεζοδρομίου 4.250,00 μ,

·         Η περιοχή παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Απλώνεται από τις εργατικές κατοικίες της περιοχής Αγ. Βαρβάρας και φτάνει νότια έως το εκκλησάκι μεταβυζαντινής τέχνης του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά. Πρόκειται για μια διαδρομή που χρησιμοποιείται για περίπατο, άθληση και χρήση ποδηλάτου.

·         Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες για AμεA, παιδικά καροτσάκια και τροχοφόρα αμαξίδια. Στο σχεδιασμό της μελέτης έχει ακόμη ληφθεί υπόψη η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων.

·         Σε όλο το εύρος του έργου θα τοποθετηθούν 50 καθιστικά ανάπαυσης (παγκάκια) και αντίστοιχα 50 μικροί αναρτώμενοι κάδοι απορριμμάτων.

**********

Στην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την υπογραφή για την «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας – προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 20.400.000,00€ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνη Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Eπανασχεδιάζουμε  τον χάρτη της υδροδότησης και δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Αγρινίου για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και ένα από τα πιο ουσιαστικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Αγρινίου. Ο νέος αγωγός είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς υδροδότησης που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας ενώ η νέα μονάδα διύλισης είναι μία από τις πλέον σύγχρονες παγκοσμίως. Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι το φωτοβολταϊκό  πάρκο που προβλέπεται είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα πάρκο που λειτουργεί από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Με υπερηφάνεια υπογράφουμε για την υλοποίηση  ενός έργου για το οποίο εργαστήκαμε μεθοδικά και συντονισμένα με τα στελέχη της ΔΕΥΑΑ. Παλέψαμε πολύ, είδαμε την αναγκαιότητα πραγμάτωσης του έργου και το υλοποιούμε», ανέφερε κατά την υπογραφή ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο αποτελείται  από τρία διαφορετικά υποέργα.

Το πρώτο υποέργο αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού υδροδότησης του Αγρινίου. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού θα ανέλθει σε 15.650 μέτρα και ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 16.540.000,00€

Το δεύτερο υποέργο αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Πόσιμου νερού που βρίσκονται στην θέση Σπολάιτα του Δήμου Αγρινίου με  προϋπολογισμό του υποέργου 2.880.000,00€

Το τρίτο υποέργο αφορά την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ονομαστικής ισχύος 950kw σε ιδιόκτητο χώρο της ΔΕΥΑΑ. Με αυτή την μονάδα πρόκειται αφενός θα καλυφθεί μέρος των ίδιων ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης και αφετέρου θα επιτευχθεί εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός (virtual net-metering) των ίδιων καταναλώσεων ρεύματος, με τον οποίο θα επέλθει σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης. Ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 980.000,00€

Τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ιωάννης Φαρμάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων : «Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών με υψηλή ταχύτητα διύλισης που ήταν απολύτως αναγκαίο για τον τόπο μας. Σχεδιάσαμε για τις επόμενες γενιές».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος ευχαρίστησε τα στελέχη της Επιχείρησης για την προσήλωση στο στόχο και  αναφέρθηκε στην αξία και την μεγάλη σημασία του έργου για το Αγρίνιο.

Παρόντες ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, το μέλος του ΔΣ Κ.Ναστούλης και ο Διευθυντής Χριστόφορος Κωστάκης.

***

 

 


Άλλες ειδήσεις: