Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

ΕιδήσειςΕιδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

 

 

Σύγχρονα γεγονότα

 

Μεταβολές στα πανεπιστημιακά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας:

Μεταφέρεται  το Ιστορικό – Αρχαιολογικό και ιδρύεται τμήμα Αειφορικής Γεωργίας.

 

Με  Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως :

·   Ιδρύεται Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας και εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο.

·  Τα Τμήματα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής με έδρα το Μεσολόγγι του Πανεπιστήμιου Πατρών συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας που ιδρύεται με έδρα το Μεσολόγγι.

· Το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας με έδρα το Αγρίνιο το οποίο ιδρύθηκε με την περ. ια ́την παρ. 1 του άρθρου 36 του ν. 4610/2019 (Α ́70) καταργείται.

· Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής συγχωνεύεται με το ιδρυόμενο με το άρθρο 1 Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο σε Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας με έδρα το Αγρίνιο.

·  Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα το Αγρίνιο συγχωνεύεται με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα το Αγρίνιο, σε Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αγρίνιο.

·   Ο πρώτος κύκλος σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας με έδρα το Μεσολόγγι και του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αγρίνιο έχει διάρκεια δέκα (10) ακαδημαϊκών εξαμήνων.

· Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών μετονομάζεται σε Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Ο χορηγούμενος τίτλος από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών είναι ισότιμος με τον χορηγούμενο τίτλο του Τμήματος Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της ίδιας Σχολής.

· Το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο μεταφέρεται στην Πάτρα.

******

   

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου:

Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου Αγρινίου

       Την υποστήριξη  των κινητοποιήσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου συζητώντας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου από την υποστελέχωσή του. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση που θα λάβει χώρα την προσεχή Πέμπτη 14/7 στις 12:00 στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αγρινίου. Επίσης ο Δήμος Αγρινίου θα συμμετάσχει και στη σύσκεψη φορέων και σωματείων που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18/7 για την οργάνωση του συλλαλητηρίου που προγραμματίζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανία από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Το συλλαλητήριο αυτό έχει αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21/7, ωστόσο ο Δήμος Αγρινίου και ο Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνία του συλλαλητηρίου, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωσή του και με βασικό στόχο να είναι κατά το δυνατόν μαζικότερο.

 

******

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου, ανακοίνωσε ότι γίνεται ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που παίρνουν έγκριση για το  Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ξεκάθαρη στόχευση την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και  στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πράσινου, έξυπνου και βιώσιμου δήμου υιοθετούνται καθαρότερες μορφές  ενέργειας και εναλλακτικούς  τρόπους  μετακίνησης.

Προκειμένου να παρέχεται οργανωμένα στους δημότες και τους επισκέπτες η δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υλοποιείται  το   Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  με  πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα και να επεκταθεί η χρήση οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το  πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης για επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος με σκοπό :

·  την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος

·  τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας

·  την εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος μέσω της διαχείρισης κι αξιοποίησης πόρων.

Με το ΣΦΗΟ δημιουργείται ο βασικός κορμός, που επεκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αγρινίου, πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν τα σημεία φόρτισης για  επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, εξασφαλίζοντας φόρτιση με την ελάχιστη αναμονή και διατηρώντας την ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

******

 

Μια μεγάλη περιοχή στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά αλλάζει φυσιογνωμία με έργο προϋπολογισμού 6.100.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την «Ανάπλαση περιοχής Αγ. Ιωάννη Ρηγανά με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

«Σχεδιάζουμε το Αγρίνιο και τις γειτονιές μας έτσι όπως θέλουμε να τις ζούμε. Ανθρώπινες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον. Με σκληρή δουλειά των υπηρεσιών μας ξεκινάμε ένα σημαντικό έργο. Η ανάπλαση περιοχής του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά με κατασκευή δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου συμβάλλει στους στόχους της ΒΑΑ και κάνει ακόμη πιο φιλικό τον δήμο μας στη χρήση ποδηλάτου. Βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Αγρινίου και ενισχύει την ένταξη του ποδηλάτου και του περιπάτου στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά μια μεγάλη περιοχή. Συμπερασματικά πρόκειται για έργο που αναδεικνύει τις ομορφιές του Αγρινίου», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Με το συγκεκριμένο έργο:

·         Ανακατασκευάζεται το δίκτυο κίνησης των οχημάτων που σήμερα είναι σε κακή κατάσταση

·         Κατασκευάζεται δίκτυο κίνησης ποδηλάτων και πεζών εντός των ζωνών απαλλοτρίωσης το οποίο δεν έρχεται σε επαφή με την κίνηση των οχημάτων.

·         Κατασκευάζεται νέο δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του Ποδηλατοδρόμου.

·         Συνολικά  θα κατασκευαστούν: –  δίκτυο κίνησης οχημάτων  μήκους 6.075,00 μ, – μήκος ποδηλατοδρόμου 6.075,00 μ,  μήκος πεζοδρόμων και πεζοδρομίου 4.250,00 μ,

·         Η περιοχή παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Απλώνεται από τις εργατικές κατοικίες της περιοχής Αγ. Βαρβάρας και φτάνει νότια έως το εκκλησάκι μεταβυζαντινής τέχνης του Αγ. Ιωάννη Ρηγανά. Πρόκειται για μια διαδρομή που χρησιμοποιείται για περίπατο, άθληση και χρήση ποδηλάτου.

·         Σε όλους τους κυκλοφοριακούς κόμβους κατασκευάζονται ράμπες για AμεA, παιδικά καροτσάκια και τροχοφόρα αμαξίδια. Στο σχεδιασμό της μελέτης έχει ακόμη ληφθεί υπόψη η κίνηση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων.

·         Σε όλο το εύρος του έργου θα τοποθετηθούν 50 καθιστικά ανάπαυσης (παγκάκια) και αντίστοιχα 50 μικροί αναρτώμενοι κάδοι απορριμμάτων.


Άλλες ειδήσεις: