Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

ΕιδήσειςΕιδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

 

 

Σύγχρονα γεγονότα

 

Φιλοτελική έκθεση στο Αγρίνιο

      Το Σάββατο 5 Νοέμβριου 2022, στον εκθεσιακό χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο έγιναν τα εγκαίνια της φιλοτελικής έκθεσης που διοργάνωσε η φιλοτελική εταιρεία Αγρινίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 12η Νοεμβρίου.

      Συλλέκτες από Ελλάδα και Κύπρο εκθέτουν βραβευμένες συλλογές γραμματοσήμων ενώ στην πλούσια θεματολογία περιλαμβάνονται συλλογές με θέματα την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία, την Επανάσταση του 1821, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Αστρονομία, παλιά καρτ-ποστάλ από τις σημαντικές πόλεις του νομού μας.

      Στα εγκαίνια Παρέστησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο διευθυντής Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Λάζαρος Λαζαρίδης.htt

 

*********

 

Χώρος πρασίνου θα γίνει ο χώρος των πρώην καπναποθηκών Ηλιού

    Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης για τη δημιουργία χώρου πρασίνου εκεί που ήταν το ιστορικό κτίριο των καπναποθηκών Ηλιού, που κατεδαφίστηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης, μιλώντας στη εφημερίδα «Συνείδηση», δήλωσε: «Μετά την κατεδάφιση έχει στρωθεί χώμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ρύθμισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η οποία θα αργήσει, διότι εκκρεμούν δικαστήρια. Ο χώρος προς το παρόν θα παραμείνει ως έχει με τη φροντίδα του Δήμου, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου πόλης. Αυτό ήταν οικοδομικό τετράγωνο και μέσα από τις διαδικασίες που έχουμε ξεκινήσει θα μετατραπεί σε Κ.Χ. (κοινόχρηστος χώρος) ή κοινωφελές. Ό,τι αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το επιθυμητό και η εισήγηση είναι να γίνει χώρος πρασίνου. Η διαδικασία της τροποποίησης ξεκινάει με πρόταση από την αρμόδια υπηρεσία, την Πολεοδομία δηλαδή, συνεχίζει «περνώντας» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Επιτροπή Σχεδίου Πόλης και τελικά θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο πως θα αξιοποιηθεί ο χώρος. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο επεξεργασίας από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κάνει την ανάλογη εισήγηση. Στην πρόταση υπάρχει επίσης και το σενάριο του κοινωφελούς χώρου, που σημαίνει πως το δημοτικό συμβούλιο έχει την δυνατότητα να αποφασίσει για τη μετατροπή του σε κοινωφελή χώρο αυτό θα σημαίνει πως μπορεί να γίνει στο σημείο λ.χ. ένα σχολείο, αλλά επαναλαμβάνω η εισήγηση είναι για χώρο πρασίνου».

*****

Χειροτονήθηκε ο νέος επίσκοπος Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός

Αναμένεται στο Μεσολόγγι την 11η Νοεμβρίου και στο Αγρίνιο την 12η Νοεμβρίου 2022

Σε κλίμα συγκίνησης και πανευφρόσινης χαράς τελέστηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σάμου Ευσεβίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Λευκάδος και Ιθάκης Θεοφίλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Λαρίσης Ιερωνύμου και Κιλκισίου Βαρθολομαίου.

Να αναφερθεί ότι στο ναό παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών της Αιτωλοακαρνανίας, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ο κάθε επίσκοπος αποτελεί μια συνέχεια στον κρίκο της αλυσίδας της Εκκλησίας, αλλά και μια καινούργια αρχή.”

Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Επαρχίας του και στις μορφές που αναδείχθηκαν στα ιερά χώματα της, υπογραμμίζοντας ότι “η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας τόπος, που μέχρι σήμερα γεννά αγίους”.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Δαμασκηνός τόνισε ότι θα αποτελεί πάντα για εκείνον ένας οδοδείκτης αυθεντικής πορείας και ένα πρότυπο προς μίμηση.

“Ταπεινά υπόσχομαι να ακολουθήσω το φωτεινό Σας παράδειγμα ως γνήσιος υιός φιλοστόργου Πατρός. Η παντοτινή μνημόνευση του Σεπτού Ονόματός Σας σε κάθε Θεία Λειτουργία θα είναι η έκφραση της υιικής αφοσίωσης και της ειλικρινούς αγάπης μου προς Εσάς και δι’ Υμών στην αγία Εκκλησία του Χριστού” – τόνισε χαρακτηριστικά ο . Δαμασκηνός.

Το πρόγραμμα της υποδοχής στο Αγρίνιο:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

     17.00' μ.μ. Άφιξη στο Αγρίνιο (Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας). Προσφώνηση υπό του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, επί παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών πάσης Έλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού.

      17.15' μ.μ. Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ζωοδόχου Πηγής.Τελετή Υποδοχής. Προσφώνηση υπό του Τοποτηρητού. Ομιλία νέου Μητροπολίτου.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

      07.30' π.μ. Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Ενθρονιστήριος Θεία Λειτουργία.


Άλλες ειδήσεις: