Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

ΕιδήσειςΕιδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία

 

 

Γεγονότα του 2021

 

Εκδήλωση στο Αγρίνιο κατά των γυναικοκτονιών

Το Σάββατο 13η Νοεμβρίου 2021 γυναίκες του Αγρινίου κινητοποιήθηκαν  και διεκδίκησαν  «να αλλάξουν τα πράγματα», επιδιώκοντας «να μην ξεχαστεί καμία από τις δολοφονημένες γυναίκες» και «να σταματήσουν επιτέλους τα εγκλήματα κλειστού δωματίου», αναφερόμενες συγκεκριμένα στις 13  γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα φέτος. Σ αυτή τη  δεύτερη συμβολική δράση τους, διοργάνωσαν και εκτέλεσαν μια «σιωπηρή πορεία» που ξεκίνησε περί τις 7.30 μ.μ. από την πλατεία Φλέμιγκ και ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο Βότση. Ντυμένες στα μαύρα, περπάτησαν «δίπλα – δίπλα στα θύματα και στις οικογένειές τους». Η συμμετοχή στην ιδιαίτερη αυτή πορεία ήταν μεγάλη .

Ακολούθησε συμβολική εκδήλωση μνήμης κατά την οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες με μία από αυτές να διηγείται την ιστορία της πραγματικής Αλεξάνδρας που αναφέρεται στο τραγούδι «Τα νέα της Αλεξάνδρας» . Μια ιστορία για την κακοποίηση μιας γυναίκας που για δεκαετίες το θέμα αυτό αποτελούσε ταμπού για την κοινωνία. Στο μουσικό σκέλος της εκδήλωσης συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Παπαθανασίου και ο Παύλος Μπερμπερίδης.

Η συντονιστική τους επιτροπή που διοργάνωσε και εκτέλεσε την εκδήλωση αποτελείται από τις Πασιούλα Καρακώστα, Κατερίνα Κιτσάκη, Βανέσα Μιμμή και Κατερίνα Πελέκη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ: https://youtu.be/afxouknuacg?t=20

 


«Ο Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση»  στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ φιλοξενεί την έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση»

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά φημισμένα έργα του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, αφιερωμένα στην Επανάσταση του 1821 τα οποία παρέχονται από το Φωτογραφικό Πρακτορείο —Ένωση Εθνικών  Μουσείων - GrandPalais — Λούβρο.                               

Η έκθεση οργανώνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στη Πάτρα.

Εγκαίνια: Τρίτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ.

Διάρκεια: 16 - 30 Νοεμβρίου 2021


 

Άλλες ειδήσεις του 2021: