Η εφημερίδα μας, από την έντυπη εβδομαδιαία έκδοση του 1935 στην σημερινή διαδικτυακή έκδοσή της 

 

 

 H "Νέα Εποχή", η εβδομαδιαία  εφημερίδα που ίδρυσε το έτος 1935 στο Αγρίνιο ο Πάνος Ι. Βλασσόπουλος, κυκλοφορούσε σε έντυπη μορφή μέχρι το 1967. Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή της  κατά την περίοδο της γερμανοϊταλικής κατοχής μεσολάβησε μια διακοπή. Επανεκδόθηκε το 1951 και έκδοσή της συνεχίστηκε μέχρι το 1967 (βλ. μερικά πρωτοσέλιδα εδώ..). Μετά την μεταπολίτευση εκδόθηκαν μερικά φύλλα. Τα τελευταία χρόνια διευθυντής ήταν ο Βασίλειος Π. Βλασσόπουλος. Από το 1998 μέχρι σήμερα εκδίδεται μόνο στο διαδίκτυο. 

Στην Νέα Εποχή συνεργάστηκαν κατά καιρούς ο Πέτρος Δήμας, ο Δημήτρης Γιάκος, ο Στέφανος Δεληκωστόπουλος, Ο Γιάννης Γαϊτάνης, ο Γρηγόρης Κωσταράς, ο Φώτης Στεργίου, ο Χρήστος Κορέλας, ο Τάκης Αντωνίου, η Ελένη Τσικριτέα - Χωρεάνθη, ο Μάρκος Γκιόλιας, ο Γρηγόρης Μπακόλας, ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος, ο Χριστόφορος Γεροβασίλης, ο Γρηγόρης Σταυρόπουλος, ο Ανδρέας Κανής, ο Ευάγγελος Κρικοχωρίτης, ο Αιμίλιος Κουτσονίκας  και άλλοι.

Το αρχείο της Νέας Εποχής, όπως άλλωστε και πολλών άλλων τοπικών εφημερίδων, παλαιότερων (Αχελώος, Τριχωνίς, Φώς κλπ) και νεότερων (Δυτική Στερεά, Ελεύθερος, Μαχητής κλπ), αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τα γεγονότα της τοπικής ιστορίας, της οποίας οι ίδιες οι εφημερίδες αποτελούν ένα κεφάλαιο, σε μια εποχή μάλιστα που ούτε τηλεόραση υπήρχε, ούτε οι αθηναϊκές εφημερίδες έφθαναν έγκαιρα στην περιοχή..


Δύο φύλλα της  έντυπης "Νέας Εποχής".

 

Το πρώτο είναι ένα φύλλο από εκείνα που εκδόθηκαν την δεκαετία του 1960. Το δεύτερο ανήκει στην πρώτη περίοδο της εκδόσεώς της προπολεμικά, της δεκαετίας του 1930.

Άλλα πρωτοσέλιδα της έντυπης "Νέας Εποχής" από το 1951 έως το 1967 εδώ:..