Σάββατο, 25. Αυγούστου 2018

Επικαιρότητα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

ΟΜΟΛΟΓΗΣε Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗς ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥ

Δ

ράστης του πολύνεκρου, αλλά όχι μοναδικού για τα ελληνικά χρονικά, εγκλήματος με θύματα πέντε νεαρούς κυνηγούς, συγγενείς μεταξύ τους, που βρέθηκαν νεκροί το βράδυ του Σαββάτου 25/11/06 στην αγροτική περιοχή Στάικα του συνοικισμού Πλατάνου στα Καλύβια Αγρινίου,  φέρεται ότι είναι ο Διονύσιος υιός του κτηνοτρόφου Λυσίμαχου Φ*** (φωτο), που, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, 28/11/06, από την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη του. Θύματα του εγκλήματος, που έδωσε θλιβερή πρωτιά σε δημοσιότητα της περιοχής του Αγρινίου και ειδικότερα των Καλυβίων, ήσαν τα αδέλφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος του Νικολάου 23 και 21 ετών, και τα ξαδέλφια τους, Λάμπρος Αντρέσσας του Χρήστου 33 ετών, Ηλίας Πίπας του Παναγιώτη 33 ετών και Αλέξιος Νικολόπουλος του Γεωργίου 17 ετών, η  κηδεία των οποίων έγινε σήμερα στον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο με συμμετοχή πλήθους κόσμου (φωτο). Και οι πέντε φέρουν δύο τουλάχιστον τραύματα από πυροβόλο όπλο.   Η παρέα των θυμάτων είχε ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου από το χωριό Λεύκα και μετέβησαν μαζί στο συγκεκριμένο σημείο για κυνήγι τσίχλας. Όλοι βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, στα σημεία που είχαν τοποθετηθεί ο καθένας για το καρτέρι εκτός από τον 17χρονο. Φαίνεται ότι ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αφού εγκατέλειψε το όπλο του δίπλα σε έναν από τους εξάδελφούς του και βρέθηκε νεκρός σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων. Ο 17χρονος πρόλαβε και έκανε στον πατέρα του μία αναπάντητη κλήση με το κινητό τηλέφωνό του. Δύο άτομα, ηλικίας 62 και 35 ετών,  τα οποία φέρονται να έχουν διαπληκτιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με κυνηγούς επειδή «τους πατούσαν τα τριφύλλια και με τους πυροβολισμούς τρόμαζαν τα ζώα τους», θεωρήθηκαν εξ αρχής από την Αστυνομία ως βασικοί ύποπτοι για το πενταπλό φονικό. Η αστυνομία εκτίμησε ότι οι δύο κτηνοτρόφοι είχαν αποφασίσει να σκοτώσουν τους κυνηγούς που θα πλησίαζαν ξανά στα χωράφια και τη στάνη τους. Μάλιστα, σε ιδιωτικές συζητήσεις ανώτερος αξιωματικός προχώρησε στον χαρακτηρισμό «σαλεμένα μυαλά" που έκαναν ό,τι έκαναν για διαφορές με χωράφια. Δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι των δύο βασικών υπόπτων υποβλήθηκαν με απόλυτη προτεραιότητα σε βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ένα από τα δύο είναι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκαν οι πέντε κυνηγοί. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης αυτής σε συνδυασμό με τα δακτυλικά αποτυπώματα που συνελέγησαν ανάγκασαν τον δράστη να ομολογήσει το έγκλημα.   


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ     

Σ

τεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο Σύλλογος των Αγρινιωτών Φοιτητών, συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συλλόγου, ο Σύλλογος Αγρινιωτών Φοιτητών και Νέων Αθήνας, ως ένα κομμάτι της νεολαίας που επιλέγει να μάχεται και να προβληματίζεται για το συμφέρον του τόπου μας και της κοινωνίας γενικότερα, θέλησε έστω και μετά από τόσα χρόνια σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αλληλεγγύης στον ηρωικό αγώνα που έδωσαν οι συναδελφοί μας με κόστος τη ζωή και τα νιάτα τους να αποτίσουμε φόρο τιμής με τη συμβολική κατάθεση στεφάνου στο χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της φοιτητικής εξέγερσης τον Νοέμβρη του 73. Η κίνηση αυτή του συλλόγου είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν τα μέλη του για να ευχαριστήσουν αυτά τα παιδιά για όσα θυσίασαν και με τη θυσία τους μας προσέφεραν.  Η συμπλήρωση 33 χρόνων από την ιστορική επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ξυπνά μνήμες σε όσους έζησαν από κοντά αυτή την ταραγμένη περίοδο και αποτελεί ευκαιρία  για τους νεότερους να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και με ποιο σκοπό. Σε μια εποχή που χαρακτηριζόταν από καταπίεση και καταπάτηση των ανθρωπιίνων δικαιωμάτων και ειδικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας η νεολαία έδειξε με το πιο δυναμικό και θαρραλέο τρόπο το δρόμο για τον αγώνα κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Θεώρησε ότι είχε έρθει η ώρα να δράσει, να σπάσει τα δεσμά της ανελευθερίας και των περιορισμών. Ιδιαίτερης μνείας χρίζει το γεγονός ότι στην εν λόγω εξέγερση συμμετείχαν αρκετοί φοιτητές και νέοι καταγόμενοι από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Αυτούς τους αγωνιστές  τίμησε με την παρουσία του και τη κατάθεση στεφάνου στο χώρο του πολυτεχνείου ο Σύλλογος  Αγρινιωτών Φοιτητών και Νέων Αθήνας καθώς θεωρεί πως ο αγώνας τους αποτελεί οδηγό και παράδειγμα για το σύνολο της νεολαίας ώστε να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας.    


Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ    

Σ

ύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, η οποία έφερε την πλήρη αποδέσμευση της κοινοτικής επιδότησης από την παραγωγή του προϊόντος, η καπνοκαλλιέργεια μειώθηκε περίπου 80% στη χώρα μας. Πέρσι, τελευταία χρονιά πριν από τη νέα ΚΑΠ, η Ελλάδα παρήγαγε 112.249 τόν. καπνά. Φέτος η παραγωγή έπεσε στους 26.013 τόν. (μείωση 78%). Καπνοπαραγωγικές περιοχές με παράδοση δεκαετιών δεν παράγουν πλέον καπνά (Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Κιλκίς, Λαγκαδάς, Ελασσόνα, κ.ά.). Αναφέρεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία, που ήταν ο μεγαλύτερος καπνοπαραγωγός νομός με 3-4 ποικιλίες μοναδικές, φέτος καλλιέργησε καπνά ένας παραγωγός (αριθ. 1). Σβήνουν από το χάρτη της καλλιέργειας 6 ποικιλίες καπνών, παραδοσιακά ελληνικές. Τα καμπά κουλάκ Ελασσόνας, τα τσεμπέλια-μαύρα, τα μυρωδάτα Αγρινίου, τα μπέρλεϊ και τα σοχούμια.  Στον αέρα, εξ άλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος»  βρίσκονται οι εξαγγελίες του υφυπουργού Aγρ. Aνάπτυξης, Aλ. Kοντού, για τη δημιουργία και την οργάνωση των καπνικών συνεταιρισμών, καθώς δεν έχει προβλεφθεί ο τρόπος της οικονομικής στήριξής τους. Oι ανακοινώσεις, που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Kατερίνη, προκαλούν τις αντιδράσεις αγροτοσυνδικαλιστών, με τον «γαλάζιο» πρόεδρο της Kλαδικής Συνεταιριστικής Eνωσης «Kαπνική» και μέλος της KE της NΔ, Θ. Iορδανίδη, να κάνει λόγο για «σχέδιο χωρίς αντίκρισμα». Tην ίδια στιγμή υπάρχει σύγχυση στον αγροτικό κόσμο, καθώς από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν τελικά θα καταργηθούν οι Oμάδες Παραγωγών (OΠAK) και οι κοινοπραξίες, που αποτελούν τους εκπροσώπους των παραγωγών στις σχέσεις τους με τις καπνοβιομηχανίες, όπως δήλωνε παλαιότερα ο κ. Kοντός. Nα σημειωθεί ότι φέτος, λόγω της εφαρμογής της νέας KAΠ, που προβλέπει την πλήρη αποδέσμευση της παραγωγής από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, η καλλιέργεια του καπνού μειώθηκε στους 26.000 τόνους από περίπου 112.000 τόνους που ήταν πέρυσι (μείωση (80%), ενώ οι παραγωγοί από 49.000 μειώθηκαν στους 12.500, ενώ όσοι εγκατέλειψαν την παραγωγή, θα εισπράττουν την επιδότηση με βάση την καλλιέργεια προηγούμενων ετών.


ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ     

Γ

ια «δυσάρεστη μετεκλογική έκπληξη που επιφύλασσε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας για το λαό της Αιτωλοακαρνανίας», κάνει λόγο ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τις πληροφορίες που φέρουν το Υπουργείο απρόθυμο να προχωρήσει στην αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής αλλά και στην ίδρυση του τετάρτου τμήματος.

Ο κ. Μωραΐτης κατέθεσε μάλιστα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό η οποία έχει ως εξής:  «Παρά τις υποσχέσεις του κ. Πρωθυπουργού και της κ. Υπουργού (για τις οποίες μάλιστα στήθηκε προεκλογικό σόου στο Μεσολόγγι), φαίνεται ότι το τέταρτο τμήμα της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου καθώς και η προοπτική της αυτονόμησης, παραπέμπονται στις καλένδες. Σε έγγραφη απάντηση του Υπουργείου προς την από 6-6-2006 Επιστολή του Συλλόγου  Αγρινιωτών Φοιτητών (αναφορικά με την ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Σχολής) προκύπτουν τα εξής:  Το Υπουργείο καθιστά πλέον σαφές ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ίδρυση του τέταρτου τμήματος (όπως επανειλημμένως και δημοσίως έχει δεσμευτεί) αλλά και ότι προωθούνται ευρύτερες αλλαγές χωρίς συγκεκριμένο στόχο και χρονοδιάγραμμα. Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου  μπορούν να υπονομεύσουν την ακαδημαϊκή πορεία των υπαρχόντων τμημάτων. Βεβαίως, όσον αφορά στο μείζον θέμα της αυτονόμησης, αποκλείεται οποιαδήποτε άμεση θετική εξέλιξη και το θέμα παραπέμπεται αορίστως στο μέλλον.    Εντύπωση βέβαια προκαλεί ότι το Υπουργείο δεν εδέησε να ενημερώσει για τις προθέσεις του τους θεσμικούς φορείς του Νομού (Νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση, κοινοβουλευτική ομάδα κ.α) με τους οποίους έχει επανειλημμένως συναντηθεί αλλά και επικοινωνήσει εγγράφως, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και δια ζώσης.  Προτίμησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας».   Τέλος ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί την κ. Υπουργό να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: Ισχύουν όσα αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κ. Κυριαζής;  Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις του Υπουργείου   Θα ξεκινήσει το τέταρτο τμήμα της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου όπως επανειλημμένως έχετε δεσμευτεί; Για ποιο λόγο το  έγγραφο απεστάλη μετά τις εκλογές; Δεν έπρεπε οι Αιτωλοακαρνάνες να γνωρίζουν τις κυβερνητικές προθέσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που τους αφορά;   Ποια ενημέρωση είχαν οι θεσμικοί φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και πότε σκοπεύατε να ενημερώσετε για τις προθέσεις σας; Αποτελεί θετικό δείγμα γραφής η συγκεκριμένη στάση του Υπουργείου απέναντι στους εκπροσώπους τους Αιτωλοακαρνάνων;  Θα προωθηθεί η αυτονόμηση της Σχολής και με πιο χρονοδιάγραμμα;


ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑσε ΤΟΥς ΣΑΟΛΙΝ     

Τ

ην Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2006 το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου παρουσίασε σε συνεργασία με το θέατρο Coronet την παράσταση «Shaolin the spirit» στο Δημοτικό Θέατρο, από τους θρυλικούς ιπτάμενους shaolin. Σε μια παράσταση που κόβει την ανάσα, οι Shaolin μοναχοί ξετυλίγουν τις θεαματικές δεξιότητες τους όπου η ανθρώπινη αντοχή δοκιμάζεται μέχρι τα άκρα, σύμφωνα με την θεμελιώδη τους αρχή «ο νούς κυριεύει το σώμα». Μια παράδοση από τους μοναχούς ενός αρχαίου ναού στην Κίνα, που γεννήθηκε  πρίν από 1500 χρόνια. Μια παράδοση ειρήνης αρμονίας και πνευματικότητας σφυρηλατημένης μέσα από πολλά χρόνια πολέμων, με τη συνεχή απειλή του ιερού ναού τους, οδήγησε τους Shaolin να δημιουργήσουν μια μοναδική τέχνη πολεμικών τεχνών βασισμένη στα πνευματικά τους πιστεύω. Σαν κοιμισμένοι δράκοι που βρίσκονταν σε ειρήνη με τον κόσμο μέχρι που ήρθε η ώρα της αφύπνισης. Η δύναμη, η Ψυχή, η Ιστορία σε μια μοναδική παράσταση από τους μοναδικούς Shaolin. Η παράσταση έχει βασιστεί στη μεταμόρφωση της μεγίστης γαλήνης των πολεμιστών - μοναχών Shaolin σε εκρηκτική δύναμη με κατορθώματα που υπερβαίνουν τους νόμους της φύσης.


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ    

Μ

έσα σε έντονα πανηγυρικό κλίμα και με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 7μελούς Δ.Σ. και 3μελούς εξελεγκτικής επιτροπής στο Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός». Τα μέλη του νέου Δ.Σ. που εξελέγησαν, συγκροτήθηκαν σε σώμα την  Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006 και εξέλεξαν ομόφωνα τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. η οποία είναι η εξής: Κώστας Μπαλωμένος, Πρόεδρος, Δημήτρης Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος, Λευτέρης Κεραμύδας Γεν. Γραμματέας, Παρασκευή Διαμάντη Ταμίας, Θεόδωρος Νικολόπουλος Μέλος, Θεόδωρος Νάκος, Μέλος, Χριστίνα Πρεβεζάνου, Μέλος   


οδυνηρεσ αρνησεισ

Για απανωτά μετεκλογικά κυβερνητικά «όχι» ναπτυξιακή προοπτική του Νομό κάνει λόγο ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Αφορμή είναι σειρά απαντήσεων που έλαβε από αρμόδια Υπουργεία αλλά και πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.   Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο κ. Μωραΐτης, «εκτός από το πρόσφατο όχι στην ίδρυση του τετάρτου τμήματος της Πανεπιστημιακής Σχολής, η κυβέρνηση λέει:

Όχι στο Δασικό Χωριό Αμβρακιάς. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου σε σχετική Ερώτηση του κ. Μωραΐτη αναφέρεται ότι «δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να καθορίσουμε ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών και ολοκλήρωσης των επενδύσεων».

Όχι στη ολοκλήρωση της μαρίνας του Μεσολογγίου. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το Υπουργείο δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση. Ο κ. Μωραΐτης κατέθεσε νέα Ερώτηση προς την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης  με την οποία ζητά να προωθηθεί το έργο. Όλα αυτά την ίδια ώρα που έντεκα μαρίνες, σε άλλες περιοχές της χώρας, δημοπρατούνται άμεσα.

Όχι στην εξασφάλιση της συνέχισης του προγράμματος « Βοήθειας στο Σπίτι». Με Ερώτησή του ο κ. Μωραΐτης είχε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία τη ρητή διαβεβαίωσή τους για την περεταίρω χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά και την εξασφάλιση των εργαζομένων. Στις απαντήσεις τους, τα Υπουργεία, δεν ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους, ενώ το «ένα μεταφέρει την ευθύνη στο άλλο».

Όχι στη λειτουργία παραρτήματος του ΟΔΔΥ στο Μεσολόγγι. Σε Απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σε Ερώτηση του κ. Μωραΐτη αναφέρεται οτι δεν υπάρχει άμεση προοπτική υλοποίησης της πρότασης που έχει διατυπωθεί επανειλημμένως και από φορείς της πόλης.

Όχι στην ίδρυση φυλακών αγροτικού τύπου και ήπιας μορφής στο Δήμο Στράτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του ΠΕΧΩΔΕ, «υπεγράφησαν από τον Υφυπουργό δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, με τα οποία εγκρίνονται τοπικά ρυμοτομικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Δομοκού Φθιώτιδας και Γρεβενών αντίστοιχα, για τον καθορισμό χώρων ανέγερσης του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών». Καμιά αναφορά όμως δεν γίνεται στην περίπτωση του Δήμου Στράτου. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σχετική Ερώτηση για το θέμα προς τα συναρμόδια Υπουργεία».

φιλοτελιστεσ αγρινιου

Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου (Φ.Ε.Α.) επαναδραστηριοποιείται. Η προσωρινή διοίκησή της  συγκαλεί Γενική Συνέλευση για την εκλογή Αιρετής Διοίκησης, στις 27 Νοεμβρίου 2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, στον τρίτο όροφο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Προσκλήθηκαν όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την εξελεκτική Επιτροπή   να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την παραδώσουν μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006, στον τρίτο όροφο της Γυμναστικής Εταιρείας, στον κ. Γεώργιο Κοτρώνη. Ώρες λειτουργίας 11:00-13:00 και 19:00-21:00 καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής.


το νοσοκομειο αγρινιου

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά στην Αιτωλοακαρνανία, η πορεία ανέγερσης  του νέου νοσοκομείου Αγρινίου. Ήδη, οι καθυστερήσεις, τα επανωτά «μπλακάουτ» στην πορεία των εργασιών και τα προβλήματα των εργαζομένων έχουν δημιουργήσει εύλογη ανησυχία.  Αυτή τη φορά αφορμή είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (27-10-06), στο οποίο αναφέρεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η συνέχιση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το θέμα κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνος Μωραΐτης. Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: «Ορατός όσο ποτέ είναι ο κίνδυνος να σταματήσει οριστικά η ανέγερση των τριών πολύπαθων νοσοκομείων σε Κέρκυρα, Κατερίνη και Αγρίνιο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι ήταν πλάστες οι εγγυητικές επιστολές της εταιρείας ΄΄ΕΡΓΑΣ΄΄ που είχε αναλάβει την ανέγερσή τους».