Σάββατο, 01. Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

Π.ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΚΑΙ Ν. ΡΟΥΣΣΗΣ ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η υποψηφιότητα του νυν αντιδημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού, ως υποψήφιου δημάρχου στο ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι από καιρό γνωστή, προϊόν της γνωστής δημοσκόπησης. Ο κ. Μοσχολιός από την Δευτέρα 29 Μαΐου, ξεκινά τη λειτουργία του πολιτικού του γραφείου στο πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη αριθμός 3 και στο 2ο όροφο. Εν τω μεταξύ όμως, μετά τη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ ότι το κόμμα του στηρίζει πρόσωπα  εκτός των "στενών κομματικών επιλογών" ανακοινώθηκαν επισήμως και οι υποψηφιότητες της ΝΔ για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και στην περιοχή του νομού Αιτωλ/νίας. Έτσι  υποψήφιος για την Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ο νύν Νομάρχης  Σταμάτης Δημήτριος, ενώ για το  Δήμο Αγρινίου ο  Ρούσης Νικόλαος, υποψηφιότητες βέβαια που δεν εξέπληξαν κανένα, αφού είναι "εντός" κομματικών επιλογών.  Ο κ. Ν. Ρούσσης, γεννήθηκε στα Ρουσέϊκα Αγρινίου το 1947. Είναι Χειρουργός Ορθοπεδικής, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου και από το 1981 Δ/ντης της Ορθοπεδικής Κλινικής επίσης του Νοσοκομείου Αγρινίου. Είναι παντρεμένος με την Ερασμία Κουτρολού και πατέρας 3 παιδιών του Χρήστου (Ιατρού), της Πηνελόπης (Πολιτικού Μηχανικού) και του Σπύρου (φοιτητή Νομικής). Το 1992-93 διετέλεσε Νομίατρος στο νομό μας, ενώ συμμετείχε με πολλές εργασίες σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Επί δύο τριετίες (1996-1999 & 1999-2002) εκλέχθηκε Πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

   Εξ άλλου, υποψήφιος που υποστηρίζει το ΚΚΕ είναι ο κ. Βασ. Νικάκης, γνωστός και αγαπητός στους Αγρινιώτες διαιτητής,  ενώ  ο Συνασπισμός της Αριστεράς υποστηρίζει τον κ. Παν. Νικολόπουλο, δικηγόρο. Τέλος η Αδέσμευτη Κίνηση Δημοτών Αγρινίου (ΑΚΙΔΑ) κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σωκράτη Ζαραβίνα.

   Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση ο Μοσχολιός έχει σαφές προβάδισμα έναντι του κ. Ρούσση, ενώ εντυπωσιακή είναι και η προτίμηση του εκλογικού σώματος στην υποψηφιότητα του κ. Νικάκη.


συζητειται Νεα κυκλοφοριακη μελετη  στο δημοτικο συμβουλιο αγρινιου 

Π

αρουσιάστηκε την Δευτέρα 29 Μαϊου 2006 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η μελέτη  που έχει ως αντικείμενο την αναθεώρηση επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης του Αγρινίου (1997-1998) με στόχο μια σειρά ρυθμίσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής του Δήμου. Πρόκειται για μέτρα εξειδίκευσης συμπλήρωσης των παρεμβάσεων που προτάθηκαν στα πλαίσια της προηγούμενης Κυκλοφοριακής Μελέτης αλλά και πρόσθετα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα λόγω της αλλαγής των κυκλοφοριακών πολεοδομικών δεδομένων. Ένα βασικό συμπέρασμα από την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης προκύπτει από την Σύγκριση των Κυκλοφοριακών Φόρτων Εισερχόμενων Οχημάτων στην πόλη μεταξύ των ετών 1997 και 2004. Ειδικότερα, παρατηρείται οριακή αύξηση μόλις κατά 10% το 2004 σε σχέση με το 1997 στον συνολικό ημερήσιο φόρτο εισερχόμενων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, ενώ η αντίστοιχη αύξηση των εισερχόμενων οχημάτων επίσης το 2004 σε σχέση με το 1997 στην περιφέρεια, μέσω των βασικών πυλών εισόδου/ εξόδου, ανέρχεται στο 40% και η αντίστοιχη αύξηση των κυκλοφορούντων οχημάτων στην πόλη φθάνει το 45%. Αυτό φανερώνει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων κυκλοφοριακής οργάνωσης (πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις κλπ) που εφαρμόστηκαν από το 1997 έως σήμερα.

Οι βασικές κατευθύνσεις της πρότασης είναι:

  • Ενίσχυση του ήδη λειτουργούντος εξωτερικού δακτυλίου του κέντρου και των συνδέσεων του με τις βασικές πύλες εισόδου / εξόδου της πόλης
  • Ανακατανομή των φόρτων και περαιτέρω λειτουργική αναβάθμιση των πυλών εισόδου / εξόδου στην πόλη με την δημιουργία εναλλακτικών διαδρομών και προσβάσεων στην κεντρική περιοχή.
  • Περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας της Εθνικής Οδού ως αστικής λεωφόρου (ενόψει και της προώθησης της κατασκευής της ευρείας παράκαμψης Αγρινίου), ανακατανομή των φόρτων των συνδέσεων της με την πόλη και δημιουργία νέων συνδέσεων.
  • Περαιτέρω αποδυνάμωση της κυκλοφορίας διαμέσου του κέντρου και ενίσχυση των ήδη λειτουργουσών εναλλακτικών περιμετρικών διαδρομών. Ένταξη στην  κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης των νέων περιφερειακών οδικών αρτηριών.
  • Συμπλήρωση  και επέκταση του διαμορφωμένου από τις προτάσεις της προηγούμενης Κυκλοφοριακής Μελέτης και των μελετών Γ.Π.Σ και Π.Μ.Ε.Α δικτύου πεζοδρόμων κίνησης πεζών από το κέντρο προς την περιφέρεια της πόλης

εκλεχτηκε ο ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ

Την περασμένη Κυριακή και την Δευτέρα, 4 και 5 Ιουνίου 2006,  διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές είχαν πάνω από 10.000 μέλη του Επιμελητηρίου, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Αιτωλοακαρνανίας σε όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας.  Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν δυο συνδυασμοί. Η Αγωνιστική Επιμελητηριακή Ενότητα με 16 υποψηφίους και επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Αλεξάκη και η Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση με 61 υποψηφίους και επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή.  Ο συνδυασμός του Παναγιώτη Τσιχριτζή (φωτογραφία)  Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση ήταν ο απόλυτος νικητής των εκλογών καθώς εξέλεξε το σύνολο των αντιπροσώπων στα τέσσερα τμήματα του Επιμελητηρίου

 

Η επετειοσ τησ 11/6

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου, επ ευκαιρία   της ιστορικής επετείου της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον Τούρκικο ζυγό στις 11 Ιουνίου 1821 διοργανώνει εβδομάδα εκδηλώσεων: Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Τετάρτη 7 Ιουνίου 8.30 μ.μ. Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας Από την πρόβα στο χειροκρότημα / Επίδαυρος 1954 -1966 του Δημήτρη Χαρισιάδη, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Προλογίζει ο κ. Πλάτων Μαυρομούστακος, θεατρολόγος καθηγητής Παν/μίου Αθηνών. Παπαστράτειο (3ος όροφος) Πέμπτη 8 - 6 2006  9.00 μ.μ. Ερμηνεύοντας Έλληνες και Ξένους συνθέτες μικτή, τετράφωνη, χορωδία, Μ.Σ. Ορφέα. Διευθύνει ο Βαλεντίν Στεφάνωφ. Κινηματογράφος ΕΛΛΗΝΙΣ Παρασκευή 9 Ιουνίου 9.00 μ.μ.  Μουσική  Παράσταση Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι Τραγουδούν: Χρήστος Παντούλας, Ειρήνη Σκανδάλου Φιλική συμμετοχή: Ευγενία Γρέντζελου Παίζουν οι μουσικοί: Κατσαρής    Θεόδωρος    -Μπουζούκι Παναγιώτης Μαμασούλας Κρουστά Παντελής Ντζιάλας - Κιθάρα Γιώργος Σκαβάρας - Μπάσο Μάκης Φεγγούλης - Ντραμς Γιώργος   Χαραλάμπους   -Πιάνο Είσοδος ελεύθερη Κυριακή 11-6- 2006 8.30 π.μ. Έπαρση σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας 9.25 π.μ. πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου 9.30 π.μ. τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό ναό Ζωοδόχου Πηγής εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Νεραντζή, σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων 10.00 π.μ. Κατάθεση στεφανιών από τις αρχές στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Λουριώτη (έμπροσθεν Ι ΚΑ)  7.30 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου