Σάββατο, 01. Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

το προγραμμα "θησεασ" σηματοδοτει καινουργιεσ παρεμβασεισ στην πολη

 

Νέες σπουδαίες παρεμβάσεις και δράσεις στην πόλη του Αγρινίου αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποδεχόμενη την εισήγηση του Δημάρχου Θύμιου Σώκου για την κατανομή του 35% του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και που αντιστοιχεί στο ποσό των 4.211.577 . Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Σώκου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τα παρακάτω: 1) Αποκατάσταση Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και μετατροπή σε πολιτιστικό κέντρο με προϋπολογισμό 2.000.000 . 2)Ανέγερση νέου ΚΑΠΗ Αγίου Κων/νου με προϋπολογισμό 500.000 . 3) Απαλλοτριώσεις που προκύπτουν από 2/2004 πράξη προσκύρωσης τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεως λόγω ρυμοτομίας προς διάνοιξη των οδών και των κοινόχρηστων χώρων μεταξύ της περιοχής Γηπέδου Παναιτωλικού και Βιβλιοθήκης με προϋπολογισμό 800.000 . 4) Ανάδειξη δικτύου πεζοδρόμων του παλιού, άγνωστο σε πολλούς, Αγρινίου στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Κύπρου- Σταϊκου- Κακκαβιά- πλατεία Τσακανίκα και Σκαλτσοδήμου και ανακατασκευή των πέριξ εμπορικών οδών με προϋπολογισμό 671.577 . 5) Ενίσχυση και βελτίωση αστικής δημοτικής συγκοινωνίας πόλης Αγρινίου με προϋπολογισμό 250.000 .


οι αγρινιωτεσ φοιτητεσ διαβαζουν αλλα και διασκεδαζουν στην αθηνα

Στα γραφεία του πραγματοποίησε την  Παρασκευή 17/2 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για πρώτη φορά ο Σύλλογος Αγρινιωτών Φοιτητών & Νέων Αθήνας.

Ο χώρoς γέμισε ασφυκτικά από Αγρινιώτες φοιτητές και νέους, που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Αθήνα, οι οποίοι έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρών και σε αυτή την εκδήλωση του συλλόγου. Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα να ξαναέρθουν σε επικοινωνία και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν την νεολαία και την πόλη μας. Επίσης ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του συλλόγου   καθώς επίσης και για την πραγματοποίηση τριήμερης εκδρομής στο Ναύπλιο στις 31 Μαρτίου  με 2 Απριλίου.


προεκλογικα..

Η προεκλογική κίνηση για τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχει ήδη αρχίσει, σε στάδιο τουλάχιστον ζυμώσεων, αναζητήσεως υποψηφίων και διεκδικήσεως κομματικού χρίσματος. Όσον αφορά στις νομαρχιακές εκλογές θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο σημερινός νομάρχης κ. Δημήτριος Σταμάτης, ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει σοβαρό αντίπαλο τον κ. Θύμιο Σώκος, μέχρι σήμερα δήμαρχος Αγρινίου, ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τώρα τις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Αγρινίου, τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά. Το ΠΑΣΟΚ διενήργησε δημοσκόπηση, σύμφωνα με τα  τα αποτελέσματα της οποίας προβάδισμα φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο αντιδήμαρχος Παύλος Μοσχολιός έναντι του δεύτερου σε προτιμήσεις Γιώργου Κωτσαρέλη. Παπαλλήλως προβάλλουν την δική τους υποψηφιότητα οι Στάθης Τσούκαλος και Δημ. Μπακής. Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας επικρατέστερη θεωρείται η υποψηφιότητα νυν αντινομάρχη Νικ. Ρούσση έναντι του Γ. Παπαναστασίου, Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και Νομαρχιακού συμβούλου. Τέλος από της πλευράς του ΚΚΕ προβάλλεται η υποψηφιότητα του γνωστού προπονητή ποδοσφαίρου κ. Νικάκη

Η γριπη των πτηνων...

Και στο νομό μας έχουν βρεθεί νεκρά υδρόβια πτηνά τα οποία έχουν σταλεί προς εξέταση στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο σχετίζονται με την νόσο των πτηνών. Τα νεκρά   πτηνά, βρέθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε περιοχές της Μακρυνείας, του Μενιδίου, του Αντιρρίου και της Ναυπάκτου Περισυνελέγησαν αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, και αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας. Την Δευτέρα 20/2, ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μακρυνείας, από υπαλλήλους της Δ/νσης Κτηνιατρικής και εκπροσώπους του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων. Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου ομιλίες από τον Νομίατρο κ. Νίκο Φατούρο και την Δ/ντρια Κτηνιατρικής κ. Αντ. Κοτσώρη, ενώ ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αμφιλοχίας με τους ίδιους ομιλητές. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. απευθύνεται θερμή παράκληση προς τους πολίτες που αναφέρουν περιστατικά νεκρών πτηνών, να έχουν υπόψη τους πως το ενδιαφέρον εστιάζεται αποκλειστικά στα υδρόβια άγρια πτηνά, για το λόγο ότι αυτά είναι οι πιθανότεροι μολυσματικοί φορείς της νόσου.