Σάββατο, 01. Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  

ΟΠρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των επισκέψεών του στην επαρχία επισκέφτηκε χθες, Κυριακή 19 Μαρτίου, το Αγρίνιο και μίλησε σε συγκέντρωση πλήθους κόσμου στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου. Στην ομιλία του ο   κ Παπανδρέου επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, αναφερόμενος στην απογραφή, στις υποκλοπές και στην αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων, επευφημούμενος από τους ακροατές του.  Όταν όμως οι συγκεντρωμένοι αποκάλεσαν χούντα την κυβέρνηση, έσπευσε να  τονίσει ότι η κυβέρνηση αναδείχθηκε με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Εμείς τόνισε, σεβόμαστε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, δυστυχώς όμως δεν την σεβάστηκε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος άλλα λέει και άλλα κάνει. Στη συνέχεια  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον κ. Καραμανλή να βγει από την κρυψώνα του στο Μέγαρο Μαξίμου, να επισκεφθεί τις περιφέρειες της χώρας και να κοιτάξει τους Έλληνες στα μάτια.   Αναφερόμενος στα θέματα εθνικής ασφάλειας, για τα οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή, ότι τέτοια θέματα δεν πας να τα λύσεις με την παρέα σου και με υπαλλήλους πολυεθνικών. Επίσης επέρριψε προσωπική ευθύνη  στον κ. Καραμανλή   για το ζήτημα της απογραφής, την οποία χαρακτήρισε και πάλι μεγάλη απάτη, η οποία, όπως τόνισε αποτελεί το μεγάλο ηθικό και πολιτικό έγκλημα της ΝΔ.   Τέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων τα οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τα οποία δεν προχώρησαν, καθώς πίσης, και σε σειρά έργων τα οποία είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν μελετηθεί, είχαν προκηρυχθεί, αλλά η κυβέρνηση τα πάγωσε. Καταλήγοντας αναφέρθηκε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου, τις οποίες χαρακτήρισε πρώτο σταθμό στην πορεία προς τις εκλογές, οι οποίες, είναι όπως είπε βέβαιος ότι θα είναι νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ.


τΗΝ "ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ" τους ζητουν οι κατοικοι κατοχησ Μεσολογγιου και Αγ.Κων/νου  

Να καταργηθεί  η ρύθμιση του νόμου  που έχει υπαγάγει την κοινότητα Κατοχής στο Δήμο Οινιαδών ζητούν οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Κατοχής του Δήμου Οινιαδών Μεσολογγίου. Ανάλογα αιτήματα έχουν και οι κάτοικοι  Ευηνοχωρίου και του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Όπως μάλιστα μεταδίδει ο ανταποκριτής της Αθηναϊκής εφημερίδας Ελευθεροτυπία Νίκος Κανής,   οι κάτοικοι Κατοχής έχτισαν με τούβλα  προ ημερών το κοινοτικό γραφείο Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για το νόμο Καποδίστρια και ζητούν να ανεξαρτητοποιηθεί από το Δήμο Οινιαδών και να δημιουργηθεί νέος Δήμος. Αναψαν φωτιές, επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον του πρωθυπουργού, ενώ κάποιοι πυροβολούσαν κιόλας λέγοντας ότι δεν θα δεχτούν η Κατοχή να μείνει έξω από την τροπολογία Πρ. Παυλόπουλου. Μέλη της Επιτροπής Αυτονόμησης έχτισαν με τούβλα την είσοδο του κοινοτικού γραφείου του χωριού, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν πλέον τη λειτουργία κοινοτικού γραφείου αλλά απαιτούν τη δημιουργία νέου δήμου.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αυτονόμησης επισκέφθηκαν τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το αίτημά τους. Όμως οι κάτοικοι της Κατοχής είναι επιφυλακτικοί και δύσπιστοι, αφού, όπως λένε, ο Προκόπης Παυλόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ε τόνισε ότι το θέμα της επανεξέτασης του Καποδίστρια έχει κλείσει.

Οι κάτοικοι της Κατοχής δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί. Τώρα οι αντιδράσεις μας περιορίζονται σε πυροβολισμούς στον αέρα και στο κάψιμο παλαιών αυτοκινήτων. Όμως σύντομα θα διαδηλώσουμε την παρουσία μας για να γίνει γνωστό το πρόβλημά μας σε όλη τη χώρα, έλεγαν.

Πάντως, ακόμη δύο κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν την αυτονόμησή τους, ο Αγιος Κωνσταντίνος που υπάγεται στο Δήμο Αγρινίου και το Ευηνοχώρι που υπάγεται στο Δήμο Μεσολογγίου. Ας σημειωθεί ότι για το Ευηνοχώρι υπάρχει προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού προεκλογικά ότι θα δει θετικά το αίτημά τους.


νεοι αντινομαρχεσ..

Από τον  Νομάρχη Αιτωλ/νίας κ. Δημ. Σταμάτη ανακοινώθηκε, ο ορισμός δύο νέων Αντινομαρχών, σε αντικατάσταση των κ.κ. Παύλου Κοτούμπα και Ανδρέα Μπαρμπετάκη. Οι νέοι αντινομάρχες που αναλαμβάνουν αντίστοιχα καθήκοντα, είναι η κ. Γεωργία Μπόκα  και ο κ. Θεόδωρος Στούπας. Απευθυνόμενος προς τους απερχόμενους Αντινομάρχες, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, αφ ενός για την μέχρι σήμερα συνεργασία στην κατεύθυνση της προσπάθειας για την ολοκλήρωση του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αφ ετέρου για την συναίνεση και συμπόρευση στην πορεία της εύρυθμης λειτουργίας του θεσμού. Καλωσορίζοντας την κυρία Γ. Μπόκα και τον κ. Θ. Στούπα, ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα για την επιτυχή συνέχεια του έργου των προκατόχων τους. Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Κοτούμπας και Α. Μπαρμπετάκης, σε δήλωσή τους, ευχαριστώντας τον κ. Δ. Σταμάτη για την εμπιστοσύνη, σημείωσαν ότι η στήριξή τους προς τον ίδιο και τον Συνδυασμό είναι δεδομένη. Κατά τομέα, ο κ. Θ. Στούπας αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των Διεθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής, Αλιείας και Τοπογραφήσεων, ενώ η κ. Γ. Μπόκα τις Δ/νσεις Εμπορίου και Τουρισμού, Καπνού καθώς και του Τμήματος Απασχόλησης.

 

ανακυκλωση σκουπιδιων

Στο Δήμο Αγρινίου ξεκίνησε πρόγραμ μα εναλλακτικής διαχείρισης, ήτοι πρόγραμμα ανα κύκλωσης απο βλήτων συσκευασίας, δηλαδή χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι στα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και την Πανεπιστημιακή Σχολή.

 Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και άλλοι κάδοι σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Συνολικά στην πρώτη αυτή φάση του προγράμματος θα  τοποθετηθούν 150κάδοι.

Με την εφαρμογή του προγράμματος θα υπάρξουν σημαντικά περιβαλλοντικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη. Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των δημοτών και η αισθητική της πόλης. Τέλος περιορίζεται η ποσότητα των αστικών στερεών αποβλήτων τα οποία συλλέγει και διαχειρίζεται ο Δήμος μας