Σάββατο, 18. Μαΐου 2013

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ  ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Ο σχεδιαζόμενος Οδικός Άξονας που περιβάλλει τη λίμνη Τριχωνίδα  (συγκεκριμένα, η προμελέτη του Βόρειου Κλάδου και η αναγνωριστική μελέτη του Νότιου Κλάδου του Παρατριχώνιου δρόμου) παρουσιάστηκε χθές Πέμπτη 24 Μαΐου 2007 στις 10:30 το πρωί στο Διοικητήριο της Ν.Α. στο Μεσολόγγι μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετητών το συνολικό μήκος του Παρατριχώνιου δρόμου είναι 70 χλμ και το πλάτος του μαζί με τα πεζοδρόμια και τους παράπλευρους δρόμους θα φθάνει τα 16 μέτρα. Η μελέτη προβλέπει ότι το 95% του δρόμου θα είναι πάνω σε νέα χάραξη ενώ θα κατασκευαστούν πολλοί ισόπεδοι κόμβοι προκειμένου να εξασφαλισθούν οι συνδέσεις με τον υφιστάμενο οδικό άξονα καθώς και οι συνδέσεις με τις εξόδους και εισόδους των αστικών σχηματισμών. Η παρουσίαση, έγινε από τους μελετητές Χρήστο Ντάλα και Σπυρίδωνα Πυλίτση, και παρέστησαν  βουλευτές του νομού, δήμαρχοι των ενδιαφερομένων Δήμων, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων και εκπρόσωποι οργανώσεων.


πανελληνιο βραβειο ζωγραφικησ σε μαθητη του εικαστικου εργαστηριου αγρινιου

Α

λλη μια επιβεβαίωση της γενικότερης προσπάθειας για τη διαμόρφωση αισθητικής παιδείας από τις μικρές ηλικίες που γίνεται συστηματικά από το Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου, αποτελεί η πρόσφατη βράβευση του μικρού μαθητή Νίκου Κατσανάκη (10 ετών) στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής – κολάζ με θέμα: “η πόλη που θα ήθελα να ζώ” που διοργάνωσε με επιτυχία το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Η έκθεση που ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Μαίου στην Αθήνα, στον σταθμό Μετρό του Συντάγματος με τη συμμετοχή Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Εικαστικών Εργαστηρίων, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και την υποστήριξη της Αττικό Μετρό. Το εικαστικό Εργαστήρι του δήμου μας εκπροσώπησε ο καλλιτεχνικός του δ/ντής Χρήστος Γαρουφαλής.


ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Δ

εκατρείς νέες σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας παίρνουν το δρόμο τα υλοποίησης μετά από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 16 Μαΐου 2007 της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών και Προγραμματισμού, η οποία ενέκρινε ομόφωνα τους όρους δημοπράτησης των νέων έργων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων έργων αγγίζει το ποσό των 4.240.000 ευρώ. Ο πίνακας των νέων έργων καθώς και ο προϋπολογισμός τούς αναλυτικά είναι:

 1. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΛΕΠΑ- ΛΙΒΑΔΑΚΙ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 600.000 ΕΥΡΩ

 2. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΕΥΚΑ-ΜΑΝΔΡΙΝΙ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΙΝΗ-ΚΥΔΩΝΙΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 460.000 ΕΥΡΩ

 3. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ –ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ 24Η ΚΑΙ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΑΝΑΒΡΥΤΗ –ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 600.000 ΕΥΡΩ

 4. -ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ, ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΧΘΕΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 80.000 ΕΥΡΩ

 5. -ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΞΥΛΙΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 210.000 ΕΥΡΩ

 6. -ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 180.000 ΕΥΡΩ

 7. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΠΑΛΙΟΚΟΥΤΣΟΥΡΟ (ΒΟΝΙΤΣΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 250.000 ΕΥΡΩ

 8. -ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΚΛΕΙΣΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙ-ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΒΑΛΤΙ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 250.000 ΕΥΡΩ

 9. -ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΓΕΦΥΡΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 330.000 ΕΥΡΩ

 10. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΒΛΥΖΙΑΝΑ –ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΣ ΒΕΛΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 600.000 ΕΥΡΩ

 11. -ΑΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΣΤΟΜΙΩΝ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 80.000 ΕΥΡΩ

 12. -ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 250.000 ΕΥΡΩ

 13. -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΤΟΣ- ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 350.000 ΕΥΡΩ

Επίσης, η επιτροπή ενέκρινε ακόμη τους όρους δημοπράτησης του έργου: «Δημοσιότητα έργου επέκταση αποχετευτικού δικτύου Λυμάτων Ναυπάκτου» προϋπολογισμού 47.600 ευρώ και του έργου «Δαπάνη Κατασκευής υποδομών για αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ» προϋπολογισμού 28.000 ευρώ.


ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΘΟΥς ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 

Οπως κάθε χρόνο γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Πολιούχου της πόλης μεγαλομάρτυρα  Αγίου Χριστοφόρου. Παράλληλα   το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Ρεμάτων» οργάνωσαν στο πλαίσιο του εορτασμού εξαήμερο  αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που έληξαν την  9 Μαΐου 2007. Το πρόγραμμα ήταν το εξής:

 • Παρασκευή 4 και Κυριακή 6 Μαΐου. Αθλητικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγρινίου, τον Σύλλογο δρομέων Υγείας ,τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου και τον εκπολιτιστικό Σύλλογο Δύο Ρεμμάτων.

 • Κυριακή απόγευμα. Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ο Άγιος Χριστόφορος και πόλη του Αγρινίου» με ομιλητές τους  κ. κ. Δημ.Γιαννούλη -Διδάκτορα Αρχαιολογίας, Αθ. Παλιούρα Καθηγητή Πανεπιστημίου, Ν.Καπώνη - Διδάκτορα Αρχαιολογίας, Γ. Κωστάκη - Θεολόγο, Κ. Κακαβιά  - Συγγραφέα και τη Κα. Κατιάνα Καμηλάκη - Πολυμέρου - Διευθύντρια Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Ένωση Θεολόγων Αιτωλοακαρνανίας, και χαιρέτισαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς, ο Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός και ο πρόεδρος των Δ.Σ των Θεολόγων Σπ. Παπαθανασίου. Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Κων. Κατσαρή, Θ. Λαδάς, Ευ. Τσούκαλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντ. Γρίνος, ο πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γ. Βαϊνάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και αρκετοί εφημέριοι της ευρύτερης περιοχής.

 • Τη Δευτέρα 7 Μαΐου δόθηκε συναυλία με την Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά με τίτλο «Από το Baroc στη Jazz». Την ορχήστρα διηύθυνε ο κ . Κερκέζος Θεόδωρος. Την ίδια ημέρα το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο Δύο Ρεμάτων δόθηκε παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρ. Πατρινό.

 • Τρίτη 8 Μαϊου το απόγευμα. Δόθηκε παράσταση παιδικών χορευτικών τμημάτων όλων των Πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής

Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου το πρωί αναβίωσε το έθιμο του πετάγματος αερόστατων στη θέση Πλατάνια Δύο Ρεμάτων (Άγρια Πουλιά) παρουσία πολλών κατοίκων της Πόλης. Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου κα. Κων. Κατσαρή τόνισε πως ο κόσμος αγκαλιάζει με αγάπη τα έθιμα που αναβιώνουν και μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο. Στις Ιερές ακολουθίες συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους & Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικος, Καστορίας κ. κ . Σεραφείμ, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών λειψάνων συμμετείχε πολύς κόσμος. Την πομπή ακολούθησαν ο Υπουργός κ. Μαγγίνας, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου, βουλευτές του Νομού, και εκπρόσωποι αρχών.


Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ ΕΔΩΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Οεξαναγκασμός σε παραίτηση του Υπουργού Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη, ουσιαστικά για το σκάνδαλο των ομολόγων και τυπικά για δικαστική έρευνα του φερομένου ως εμπλεκόμενου σε σκάνδαλο χρηματιστηρίου στενού του συνεργάτη, είχε, μεταξύ των άλλων αποτελεσμάτων, ως συνέπεια τον διορισμό του Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή της Ν.Δ. κ. Βασίλη Μαγγίνα (φωτογραφία), στη θέση του παραιτηθέντα. Η εξέλιξη, σε αυτό τουλάχιστο, κρίνεται ως ευνοϊκή για την Αιτωλοακαρνανία, δεδομένου ότι  μέχρι τώρα ο νομός δεν είχε εκπροσωπηθεί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.  Ο Βασίλης Μαγγίνας, μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22.10.1949 και κατάγεται από τον Αστακό τής Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Νομικά και είναι Δικηγόρος. Είναι παντρεμένος, από το 1977, με την Φιλόλογο-Ψυχολόγο Κατερίνα Παπαδάκη. Έχουν μία κόρη, τη Λίνα, πού σπούδασε Διερμηνεία-Μετάφραση και Ευρωπαϊκή Πολιτική. Χρημάτισε ειδικός Νομικός Συνεργάτης τού Υπουργού Προεδρίας τής Κυβερνήσεως, Γ. Ράλλη, διευθυντής τού Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Βελιγράδι. Καλύπτει τις επίσημες επισκέψεις τού Κων. Καραμανλή στα πλαίσια τής Διαβαλκανικής Συνεργασίας, συντονιστής των Υπηρεσιών Τύπου στις Βρυξέλλες, με την έναρξη τής διαδικασίας ένταξης τής Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης) κλπ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

Το Κέντρο  Έρευνας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού  Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τον επετειακό πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας προς τους ανθρώπους που  κουβαλούν τη μνήμη και την ιστορία  αυτής της περιόδου, να  επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Κέντρου (Τηλ. Επικοινωνίας : 6944969723),  για να καταθέσουν  εφόσον το επιθυμούν,  τις μαρτυρίες τους και τα ιστορικά τους βιώματα, δεδομένου ότι, όπως τονίζεται, είναι στην ευθύνη όλων μας  η συμβολή στην διάσωση των ιστορικών τεκμηρίων της μνήμης και της πολιτισμικής κληρονομιάς (στη φωτογραφία το μνημείο των κρεμασμένων από τους Γερμανούς την Μεγ. Παρασκευή του 1944 στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο). Συγκεκριμένως η ανακοίνωση έχει ως εξής. «Το Κέντρο  Έρευνας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού  Αιτωλοακαρνανίας, με αφορμή τον επετειακό πανελλήνιο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού, γνωστοποιεί στους πολίτες,  στις αντιστασιακές οργανώσεις και σε άλλους συναφείς φορείς ότι το Κέντρο Έρευνας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας ανταποκρινόμενο στον βασικό του στόχο  που είναι η καταγραφή, η διάσωση και η μελέτη  της   συλλογικής μνήμης για την τοπική ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της Αιτωλοακαρνανίας, έχει  επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διάσωση και την  καταγραφή υλικού που προσδιορίζει την  περίοδο του πολέμου, της κατοχής και της αντίστασης. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ήδη καταγραφεί και αρχειοθετηθεί, με την επιστημονική ευθύνη της Προέδρου του Κέντρου κ. Κωνσταντίνας Μπάδα καθηγήτριας Πανεπιστημίου,   συνεντεύξεις, κείμενα  και προφορικές μαρτυρίες προερχόμενες, προς το παρόν,  από πολίτες της πόλης του Αγρινίου και της αγροτικής του περιφέρειας και από πολίτες της πόλης του Μεσολογγίου.  Το Κέντρο Έρευνας και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας  φιλοδοξεί να συνεχίσει το  έργο της καταγραφής και της έρευνας της μνήμης και των  προφορικών μαρτυριών και να συμβάλλει στην μελέτη όλων των πτυχών  της ιστορίας του Πολέμου, της  Κατοχής και της Αντίστασης. Απευθύνει δε  ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας προς τους ανθρώπους που  κουβαλούν τη μνήμη και την ιστορία  αυτής της περιόδου, να  επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Κέντρου (Τηλ. Επικοινωνίας : 6944969723),  για να καταθέσουν  εφόσον το επιθυμούν,  τις μαρτυρίες τους και τα ιστορικά τους βιώματα. Είναι στην ευθύνη όλων μας  να συμβάλλουμε στην διάσωση των ιστορικών τεκμηρίων, της μνήμης και της πολιτισμικής κληρονομιάς του λόγου».


ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Τ ΗΝ Παρασκευή 27/4/07 εκδικάστηκε στο ακροατήριο του Πλημμελειοδικείου Αγρινίου η δίκη  για τα θλιβερά επεισόδια στο γήπεδο του Παναιτωλικού κατά τον αγώνα με την ομάδα της Ηλιούπολης, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητώντας από τις Εισαγγελίες της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Αγρινίου και της Καλαμάτας να ερευνήσουν γιατί δεν έγιναν συλλήψεις στα επεισόδια της Κυριακής στο Αγρίνιο στην αναμέτρηση αγώνα ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής μεταξύ Παναιτωλικού – Ηλιούπολης. Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορηθέντας.  


το οδικο δικτυο θερμου

Σε σύνολο 22 οικισμών στην ορεινή περιοχή του Δήμου Θέρμου, οι 20 οικισμοί δεν συνδέονται με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, αλλά με υποτυπώδεις χωματόδρομους. Το πρόβλημα της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δρόμων οξύνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν σαν αποτέλεσμα κατολισθήσεις και καθιζήσεις οι οποίες καθιστούν δυσχερή τη μετακίνηση των κατοίκων. Σε επίπεδο αναγκαιότητας το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει εξαντληθεί και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η εκτέλεση ολοκληρωμένων έργων οδοποιίας για να βγει η περιοχή από την απομόνωση και το μαρασμό. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Θέρμου έχει εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την ασφαλτόστρωση τριών τμημάτων της συγκεκριμένης οδοποιίας της ορεινής περιοχής (οδικό δίκτυο προς Κόνισκα, προς Αμβρακιά και προς Κοκκινόβρυση) και βρίσκεται στο στάδιο της ωρίμανσης των απαιτούμενων έργων για τα υπόλοιπα τμήματα. Για τα προβλήματα αυτά που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο του ορεινού Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.  

Ο επιθεωρητησ στο νομο

Ο Γενικός  Επιθεωρητής Δημόσιας  Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, θα αφιχθεί στο  Μεσολόγγι την   25/5/2007, προκειμένου εν συνεχεία και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νομό να ασκήσει τις αρμοδιότητες  που του παρέχει ο νόμος. Συγκεκριμένα σε συνεργασία και σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς: 

α. Θα εξεταστεί η πορεία ελέγχου των δημοσίων φορέων, Υπηρεσιών και προσώπων που εμπλέκονται στην καταπάτηση δημόσιας γης στις προστατευόμενες από τη διεθνή συνθήκη ΡΑΜΣΑΡ περιοχές του νομού  

β. Θα Ζητηθεί ενημέρωση από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Μεσολογγίου και Αγρινίου για την πορεία των μηνυτήριων αναφορών της ΔΙΠΕΑΚ και της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτ. Ελλάδας, που υποβλήθηκαν για την παράνομη ταξινόμηση, με πλαστά τελωνεια­κά έγγραφα, πολυτελών μεταχειρι­σμένων οχημάτων στην Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών Αγρι­νίου, καθώς και για τη διαχείριση του καμένου αρχείου μετά τον εμπρησμό του.

γ. θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των προτάσεων που περιέχονται στα Πορίσματα Ελέγχου που συνέταξαν το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών (Σ.Ε.Ε.Υ.ΜΕ) και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν σε υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα:

• Στην Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών    Αγρινίου το 2005 και το 2006  

• Στο Γεν. Νοσοκομείο Αγρινίου το 2005