Σάββατο, 18. Μαΐου 2013

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Αξιοθέατα | Εικόνες | Γειτονιές 

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Την έντονη αντίθεση του τόσο για τον τρόπο κατάρτισης όσο και για τις βασικές επιλογές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013) σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξέφρασε κατά την σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πάτρα 15 Ιουνίου 2007) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος. O Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά ότι: Tο Ε.Σ.Π.Α. καταρτίσθηκε για εμάς χωρίς εμάς, με διαδικασίες που κατήργησαν προηγούμενους σχεδιασμούς και χωρίς κανέναν διάλογο με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς. O κ. Σώκος έκανε λόγο για πολιτικές απόκλισης και όχι σύγκλισης της Αιτωλοακαρνανίας, μιας και στον σχεδιασμό δεν υπάρχει καμιά αναφορά και είναι εκτός αυτού η εκμετάλλευση του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού, είναι εκτός σχεδιασμού και παραμένει αναξιοποίητο το τέταρτο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, αυτό του Ακτίου, δεν αξιοποιείται η υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας αφού δεν προβλέπεται η κατασκευή της Παραϊόνιας οδού και η σύνδεσή της με τον Δυτικό Άξονα στην Αμβρακία. Και κυρίως όταν το μεγαλύτερο τμήμα του Νομού, το τρίγωνο Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Πλατυγιάλι Αστακού είναι εκτός των δώδεκα αναπτυξιακών πόλων της χώρας που αναφέρονται στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013. Με τις πιο πάνω ενδεικτικές αναφορές ο κ. Σώκος απέδειξε την αστοχία του όποιου σχεδιασμού. Σχεδιασμού που δεν κάνει καθόλου λόγο για χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, για χρήσεις γης κλπ. Τι αξία έχει να συζητάμε για περιβαλλοντικούς όρους, που σημαίνει επί πλέον περιορισμούς στην οποιαδήποτε πρωτοβουλία ανάπτυξης, σε μια Περιφέρεια που χαρακτηρίζεται από τρομακτική υστέρηση σε υποδομές όταν το χωροταξικό σχέδιο αυτής δεν το αγγίζει κανείς; Και το οποίο αποτελεί προϋπόθεση μιας καλώς σχεδιασμένης ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης. Σε ότι αφορά τη γνωμοδότηση για τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Επιχειρησιακών προγραμμάτων -θέμα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου- ο κ. Σώκος έκανε λόγο για υποκρισία και ουσιαστικά με τον λόγο του ακύρωσε τον όποιο σχεδιασμό Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού επισήμανε ότι σε αυτές δεν γίνεται καμία αναφορά για τις τρομακτικές επιπτώσεις στο δέλτα του Αχελώου, στο οικοσύστημα των λιμνών και της λιμνοθάλασσας, από το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που συντελείται αυτή την ώρα στην Ευρώπη, αυτό της εκτροπής του ποταμού Αχελώου προς τη Θεσσαλία. Ο κ. Σώκος καταλήγοντας επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών -από την εκάστοτε εξουσία- που να μην υπαγορεύονται από κομματικές σκοπιμότητες αλλά για πολιτικές που να αναπτύσσουν τις περιοχές με βάση τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα αλλά και την υστέρηση που υπάρχει σε υποδομές και που αυτή η υστέρηση είναι χαρακτηριστική στο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.


ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 

Σ

υνάντηση για την Ιόνια Οδό στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είχε την 13-6-2007 ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Σπυρίδων με το Γενικό Διευθυντή της "EURO IONIA" κατασκευαστικής κ. Χαβιέρ Φερνάντο Μπαλσέιρο Γκαρθία, το Γενικό Διευθυντή της "ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο και τον τεχνικό Διευθυντή της "EURO IONIA" κατασκευαστικής κ. Ιωάννη Κρούσκα. Ο κ. Σπυρίδων ενημερώθηκε σχετικά με τη χάραξη της Ιονίας Οδού (Αντίρριο - Ιωάννινα), ειδικά στο τμήμα Αντίρριο - Μενίδι που αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι διπλάσιος από αυτόν της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, ενώ το εργοτάξιο εγκαθίσταται το αργότερο εντός 2 μηνών.  "Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι υπερήφανος γιατί αυτό το σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο τόσα χρόνια περιμένει η περιοχή,  επιτέλους ξεκινάει", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Σπυρίδων. "Η  Ιόνια Οδός θα είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών που σίγουρα θα βάλει σε νέα τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα, δε, του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Έτσι, στο τέλος του 2010, θα έχει κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Ευρωπαϊκών προδιαγραφών από το Αντίρριο μέχρι το Αγρίνιο. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η Ιόνια Οδός είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνδράμει τα μέγιστα στην ταχύτερη δυνατή υλοποίησή του, μέσω των διαδικασιών παραχώρησης των σχετικών δημοσίων εκτάσεων και όποια άλλη ενέργεια απαιτηθεί. Στα πλαίσια αυτά, συναντήσεις όπως η σημερινή θα πραγματοποιούνται συχνά μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, είτε στα γραφεία της Περιφέρειας, είτε στα εργοτάξια του έργου", συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΡΓΑ

Τ ις άμεσες προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον Δήμο Πλατάνου ανακοίνωσε ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος στα πλαίσια μιας μεγάλης λαϊκής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της έδρας του Δήμου το Σάββατο (9 Ιουνίου 2007), κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Στην περιοδεία του στον Δήμο Πλατάνου το Νομάρχη συνόδευαν οι αντινομάρχες Χρήστος Πετρόπουλος, Αντώνης Γαλαζούλας, Γιώργος Χριστογιάννης και Σωτήρης Σαξάμης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Στάθης Λουκόπουλος και Βασίλης Μπαρπαγιάννης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Καραχρήστος και ο Προϊστάμενος Εκτέλεσης Έργων Λευτέρης Γκιούσας. Υποδεχόμενος το Νομάρχη, ο Δήμαρχος Ανδρέας Δρόσος έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Πλατάνου εστιάζοντας σε θέματα οδοποιίας (κατολισθήσεις, διαγραμμίσεις, προστατευτικές μπάρες βελτίωση οδικού δικτύου). Στη συνέχεια το λόγο πήραν Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι των Τοπικών  Διαμερισμάτων, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι του Δήμου Πλατάνου, όπου εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απόψείς τους. Στην ομιλία του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος δεν έκρυψε την χαρά του για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Πλατάνου, κάτι για το οποίο τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απόφασή του να βοηθήσει, ώστε σε συνεργασία με το δήμο και τις άλλες τοπικές αρχές να αναδειχθεί μια περιοχή και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ο Νομάρχης υπογράμμισε ότι η περιοχή χρειάζεται λίγα έργα για τους πολλούς και όχι πολλά μικροέργα για τους ελάχιστους, δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής των παρεμβάσεων στο Δήμο Πλατάνου και γενικότερα στην ορεινή Ναυπακτία, που στόχο έχουν την ανάπτυξη του τουρισμού και της παραθεριστικής κατοικίας. Μπορούμε και πρέπει τόνισε ο κ. Σώκος να κάνουμε τα χωριά μας φιλόξενα και ελκυστικά με έργα που θα αντέξουν στο χρόνο. Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες του νέου αναπτυξιακού νόμου για την ανάπτυξη υποδομών τουρισμού, στην αξιοποίηση ως τόπου προορισμού της Λίμνης του Εύηνου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη στήριξης της κτηνοτροφίας και των μικρών επιχειρήσεων, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους.  Κλείνοντας ο κ. Σώκος και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους κατοίκους επεσήμανε Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δώσουμε στον τόπο κάτι παραπάνω. Το κάτι παραπάνω θέλει δουλειά και σεβασμό στον κόσμο και αυτό πράττουμε καθημερινά. Πιστεύουμε στον τόπο μας, τον προβάλλουμε και κυρίως τον υπερασπιζόμαστε γιατί ο Πλάτανος και η Ναυπακτία αποτελούν σήμα κατατεθέν για την Ορεινή Ελλάδα.


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ - ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ

Τ ο Σάββατο 2 Ιουνίου το Ιερό Λείψανο του Πατροκοσμά του Αιτωλού θα μεταφέρει από την Αλβανία στο ομώνυμο Μοναστήρι της γενέτειράς του στο Μέγα Δένδρο Θέρμου ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος, διερχόμενος από το Αγρίνιο, όπου την Κυριακή 3 Ιουνίου το απόγευμα θα ομιλήσει, από το βήμα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αγρινίου με θέμα "Για την μεταμόρφωση που ποθούμε". Στην τελετή παράδοσης του Ιερού Λειψάνου στο ομώνυμο Μοναστήρι έχει προγραμματιστεί να παραστεί ο μακαριότατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, πολλοί μητροπολίτες και πολιτικές προσωπικότητες, πιθανότατα ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εφ όσον το επιτρέψει το πρόγραμμά του. Όπως είναι γνωστό το αίτημα για τη μεταφορά μέρους των Ιερών Λειψάνων του Κοσμά του Αιτωλού, που μαρτύρησε στην Αλβανία, διατυπώθηκε για πρώτη φορά πολλά χρόνια πριν, την τελευταία εξαετία όμως έλαβε τα χαρακτηριστικά συγκροτημένης διεκδίκησης. Σ αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, σύλλογοι, αλλά και θεσμικοί φορείς. Ο Δήμος Θέρμου υπήρξε πρωτοπόρος. Συμπαραστάτες ο πολιτιστικός όμιλος Θέρμου, η Νομαρχία Αιτ/νίας, η Ομοσπονδία των Απανταχού Ρουμελιωτών, και ασφαλώς η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Μοναστική Αδελφότητα του Θέρμου, που επίσης συνέβαλε τα μέγιστα, όπως βεβαίως και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, που σε συνεργασία με εκκλησιαστικούς φορείς του νομού μας ήταν ο κύριος εκφραστής της διαμεσολάβησης προς τον μακαριότατο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.  Η υποδοχή θα γίνει στο ανακαινισμένο Μοναστήρι του Πατροκοσμά και θα έχει τα χαρακτηριστικά που αρμόζουν σ ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Την επομένη, Κυριακή 3 Ιουνίου θα τελεστεί αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία και θα πραγματοποιηθούν παράλληλες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Είναι φυσικό η έλευση των Ιερών Λειψάνων να αναμένεται με συγκίνηση και θα γίνει με λαμπρότητα και κατάνυξη. Περισσότερα για τον Πατροκοσμά.....


ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ 

Ο

λοσχερής είναι η καταστροφή καλλιεργειών από την σφοδρή χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα που έπληξε περιοχές του Δήμου Οινιαδών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου.  Οι ζημιές επικεντρώνονται σε καλλιέργειες με κηπευτικά, εσπεριδοειδή, βρώσιμες ελιές, βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτηρά. Σύμφωνα με υπολογισμούς τοπικών παραγόντων οι ζημιές υπολογίζονται σε 40.000 έως 50000 στρέμματα και οι αγρότες των περιοχών που επλήγησαν βρίσκονται σε απόγνωση. Το θέμα της καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων έθεσε με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Εξ άλλου, την κήρυξη του Δήμου Οινιαδών ως χαλαζόπληκτη περιοχή ζητά με σημερινό του έγγραφο (Παρασκευή 25 Μαΐου 2007) ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Φούρλα, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρο Σπυρίδωνα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Κατσαρό. Ο κ. Σώκος προχώρησε σ αυτή την απόφαση μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν η σφοδρή χαλαζόπτωση, η βροχόπτωση και η ανεμοθύελλα χθες (Πέμπτη 24 Μαΐου 2007) το απόγευμα (μετά τις 17:00 μ.μ.) στην περιοχή. Ειδικότερα στο κτήμα Λεσινίου, στο Δ.Δ. Κατοχής, στο Νεοχώρι, στο Δ.Δ. Λεσινίου και στο Δ.Δ. Πενταλόφου καταστράφηκαν ολοκληρωτικά καλλιέργειες με κηπευτικά εσπεριδοειδή, βρώσιμες ελιές, βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτηρά. Η έκταση των ζημιών υπολογίζεται σε 40.000 έως 50.000 στρέμματα. Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος βρέθηκε χθες στην Κατοχή, όπου επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, συνομίλησε με αγρότες ενώ αργότερα μετέβη στο Δημαρχείο Οινιαδών, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αντώνη Αλετρά, τους αντινομάρχες Γιάννη Ψαράκη και Σωτήρη Σαξάμη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.  Από σήμερα νωρίς το πρωί κλιμάκιο γεωπόνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ι. Κρίνη περιοδεύει στην περιοχή για την αποτίμηση των ζημιών. Τέλος, έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος των  Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) κ. Νίκος Κατσαρός, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου  θα βρεθεί στην Αιτωλοακαρνανία την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007 προκειμένου να εξετάσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν στις καλλιέργειες των Δήμων Οινιαδών και Αμφιλοχίας η πρόσφατη χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες. Έτσι την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007 στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο της Ν.Α., ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Νομάρχη Θύμιου Σώκου και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α κ. Νίκου Κατσαρού. Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, Οινιαδών Αντώνης Αλετράς, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου και Μεσολογγίου-Ναυπάκτου, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Κρίνης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Με απόφαση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή, έργο της οποίας είναι η εξέταση όλων των υφιστάμενων Χώρων Ανεξέλεγκτης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των δασαρχείων του Νομού. Στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκονται σε λειτουργία 30 περίπου Χ.Α.Δ.Α., η λειτουργία των οποίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία, την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόκληση πυρκαγιών ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.  Αν και στο παρελθόν έγιναν κάποιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο εκ μέρους της πολιτείας, όσο και εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ενέργεια για την επίλυση τους με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι αντί να αμβλύνονται να συσωρεύονται, φτάνοντας στην σημερινή κατάσταση η οποία μόνο ως οριακή μπορεί να χαρακτηριστεί. Η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αποτελεί την απαρχή μιας σοβαρής και σε νέα βάση προσπάθειας. Σε πρώτη φάση και μετά από επιτόπιες επισκέψεις των μελών της επιτροπής θα γίνει μια λεπτομερής καταγραφή, όχι μόνο της υφιστάμενης κατάστασης των Χ.Α.Δ.Α., αλλά και των κινδύνων που προκαλεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους. Μετά την ολοκλήρωση όλων των αυτοψιών στους Χ.Α.Δ.Α. θα υπάρξει επεξεργασία των στοιχείων, έτσι ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες της Ν.Α. για την οριστική διευθέτηση της λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α. και την εξάλειψη όλων των πιθανών κινδύνων που αυτοί εγκυμονούν. Να σημειωθεί ότι θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην δικαιοδοσία των οποίων ανήκουν οι εξεταζόμενοι Χ.Α.Δ.Α

 

νεα σεισμικη δονηση

Α

λλη μια σεισμική δόνηση ισχύος 5,3 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 5-6-2006 με επίκεντρο την περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, η οποία είναι μεταξύ των περιοχών με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από τον χάρτη που δημοσιεύουμε. Ο σεισμός, που έγινε αισθητός σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ανησύχησε τους κατοίκους του Αγρινίου. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής ζημιές. Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αναμονή μετασεισμικών δονήσεων που μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί, πράγμα το οποίο επιτείνει την ανησυχία.