Σάββατο, 01. Οκτωβρίου 2011
 

Αρχείο ειδήσεων...

Η εφημερίδα μας....

 

  Εικόνες

Σιδηρόδρομος βορειοδυτικής Ελλάδος

       

  Αναχώρηση εμπορικού συρμού από τον σταθμό Αγρινίου (Μάιος 1962). Μπροστά από τις καπναποθήκες Αφοί Παπαπέτρου, δίπλα από τον σταθμό. Διακρίνεται και η πινακίδα της ατμάμαξας με το όνομα "ΕΛΛΗΝΙΣ" (κατασκευής Εργοστασίου Βασιλειάδη, Πειραιά). Η φορτάμαξα γράφει ακόμα ΣΒΔΕ, μολονότι από το 1953 το δίκτυο ανήκε πλέον στους ΣΠΑΠ. Φωτό: Charles Firminger, παραχώρηση: Γιώργος Νάθενας (δημοσιευμένη στο http://sbde.freehostia.com/ )

  


  


Κατάμεστα τα βαγόνια των ΣΒΔΕ στο σταθμό του Αγρινίου (
Από το λεύκωμα Το Αγρίνιο Κάποτε… του Αριστείδη Μπαρχαμπά Εκδόσεις ERGO Αθήνα 2003, δημοσιευμένη στο http://sbde.freehostia.com/).

   

 


Το Γυμνάσιο θηλέων πάει εκδρομή. (Από το λεύκωμα Το Αγρίνιο Κάποτε…  του Αριστείδη Μπαρχαμπά Εκδόσεις ERGO Αθήνα 2003, δημοσιευμένη στο http://sbde.freehostia.com/).

Ο μικρός κουλουράς στην αποβάθρα του σταθμού του Αγρινίου (Από το λεύκωμα Το Αγρίνιο Κάποτε… του Αριστείδη Μπαρχαμπά Εκδόσεις ERGO Αθήνα 2003, δημοσιευμένη στο http://sbde.freehostia.com/).


 


Κρυονέρι. Η αρχή και το τέλος της γραμμής των ΣΒΔΕ.  Εκεί περίμενε η Καλυδών το καραβάκι που οι Αγρινιώτες λέγανε σκυλοπνίχτη, για να περάσουν τον Πατραϊκό και να μετεπιβιβαστούν στους ΣΠΑΠ. (Αρχείο περιοδικού Ρίζα των εν Αθήναις Αγρινιωτών).  

Περισσότερα.....

 

 

Άλλες εικόνες:

 
Τα "Γκράφιτι" των νέων
Μοναστήρι της Μυρτιάς
Το Τζαμί στη Μεγ. Χώρα
Φυσικές λίμνες
Τεχνητές λίμνες
Γεφύρια
Τα νεοκλασικά
Οι καπναποθήκες
Τα πέτρινα
Η πλατεία Μπέλλου
Η οδός Παπαστράτου
Η οδός Χαρ. Τρικούπη
Η παρθένα του Σώχου
Νέα Εποχή 2006 

Πρώτη σελίδα | Μνήμες | Εικόνες | Αξιοθέατα | Γειτονιές