Τα γεγονότα είναι σεβαστά. Τα σχόλια ελεύθερα.

Image description goes here Image description goes here Image description goes here

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 22 Νοεμβρίου του 2012, στην αίθουσα "Στοά του Βιβλίου" , η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Χρυσικοπούλου, για το μεγάλο Αγρινιώτη λογοτέχνη Κωσταντίνο Χατζόπουλο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος Αιτωλοακαρνάνων που τίμησαν  με την παρουσία τους και το μεγάλο Αγρινιώτη λογοτέχνη αλλά και τη συγγραφέα. Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού, η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία (ΑΙ.ΠΟ.Ε.), ο εν Αθήναις Σύλλογος Αγρινιωτών "ο Άγιος Χριστόφορος" και το Λαογραφικό - Ιστορικό - Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας. Στην αρχή της εκδήλωσης, πριν τις προσφωνήσεις, έγινε η παρουσίαση ενός 5-λεπτου ντοκυμαντέρ, με οπτικό υλικό παρμένο απ΄το βιβλίο που παρουσιάστηκε. 

Ακολούθησαν οι Προσφωνήσεις του καθηγητή κ. Παναγιώτη Κοντού, Προέδρου της ΑΙ.ΠΟ.Ε. και της κ. Μόλλης Βότση, Προέδρου του εν Αθήναις Συλλόγου Αγρινιωτών "ο Άγιος Χριστόφορος". Παρακολουθείστε εδώ τις προσφωνήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος Ζήρας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, αναφέρθηκε στο έργο του Κώστα Χατζόπουλου. Παρακολουθείστε εδώ την ομιλία του κ. Ζήρα.

Ο κ. Θωμάς Κονιαβίτης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν ο επόμενος ομιλητής. Δείτε εδώ την ομιλία του.

Οι εισηγήσεις έκλησαν με την κ. Έρη Σταυροπούλου - Αλεξίου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δείτε εδώ το σχετικό video.

 

Στην εκδήλωση αυτή η ηθοποιός κ. Άννα Πολυτίμου - Παπακωνσταντίνου, απήγγειλε στίχους από ποιήματα του Κώστα Χατζόπουλου. Δείτε εδώ τις απαγγελίες της κ. Άννας Πολυτίμου - Παπακωνσταντίνου.

 

Η ηθοποιός κ. Έφη Παπαθεοδώρου, διάβασε αποσπάσματα απ΄ τον παζό λόγο του Κώστα Χατζόπουλου. Δείτε εδώ το σχετικό video.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την αποφώνηση, κατά την οποία η συγγραφέας κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αλλά κι  όλους αυτούς που τη βοήθησαν στη συλλογή του υλικού που χρησιμοποίησε στο βιβλίο της. Παρακολουθείστε το σχετικό video.